Članak

NEWS
18. studenog 2019.

Koordinacija Savjeta mladih RH u Splitu

Savjet mladih Grada Splita u suradnji s Koordinacijom savjeta mladih Republike Hrvatske ovog je vikenda  u Splitu organizirao sjednicu predsjedništva Koordinacije. Uoči radnih aktivnosti predstavnike Koordinacije, na čelu s predsjednikom Antom Škrobicom primili su gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegova zamjenica Jelena Hrgović Tomaš. Članovi predsjedništva izvijestili su čelnike Splita o svojim aktivnostima koje provode od 2016. godine, a usmjerene su na uključivanje mladih u društvo i poticanje na društveni angažman. Trenutne aktivnosti usmjerene su na prijedloge izmjena Zakona o savjetima mladih te aktualna pitanja poput iseljavanja mladih i demografskih trendova.

Gradonačelnik Krstulović Opara dao je podršku radu Savjetu i Koordinaciji pozvavši ih na proaktivan angažman po pitanju zastupanja interesa mladih: - Njegujte novu etiku komuniciranja u politici, a razdoblje predsjedanja Hrvatske Europskom Unijom prilika je da potaknete agende značajne za mlade. Imate sjajnu mogućnost da vas se čuje i to ne smijete propustiti. Moja generacija borila se za status koji danas ima Hrvatska, a vi se sada borite za njen boljitak i budućnost - poručio je gradonačelnik, kazavši kako u Splitu mogu naći model svih političkih i društvenih tema.

Zamjenica Hrgović Tomaš također je podržala aktivnosti Savjeta i svojim primjerom posvjedočila da mladi mogu obavljati odgovorne zadatke na svim upravljačkim nivoima: - Istina je da vam netko treba dati šansu, ali kada je dobijete morate ju imati hrabrosti iskoristiti, poručila je. 

Na prijemu u Banovini nazočile su i pročelnica Ureda Grada Marina Protić te viša savjetnica Marina Kuzmanić Petreš koja prati rad splitskog Savjeta mladih.