Članak

NEWS
11. kolovoza 2021.

Konstituiran Savjet mladih Grada Splita, predsjednica je Vedrana Krstulović-Relija

Pod predsjedanjem Jakova Prkića, predsjednika Gradskog vijeća, danas je u Domu mladih održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Splita.

Konstituiranje je provedeno izborom predsjednice i zamjenice predsjednice, između osam prisutnih članova Savjeta. Za funkciju predsjednice bile su predložene dvije kandidatkinje, Vedrana Krstulović-Relija i Ivone Zekan, a sa šest glasova izabrana je Krstulović-Relija. Za zamjenicu predsjednice potom je predložena Ivone Zekan koja je izabrana sa sedam glasova.  

Predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić čestitavši članovima Savjeta na konstituiranju, a posebno novoizabranoj predsjednici i njenoj zamjenici na izboru, kazao je kako je on, kao predsjednik Gradskog vijeća, spona između Gradskog vijeća i Savjeta mladih. - Iskreno se nadam da ćete se potruditi, ja sam vam na raspolaganju za sve prijedloge i pritužbe, vi ste predlagači svih točaka i politika za mlade, moja vrata su vam otvorena, a Grad će stajati iza vas.

Novoizabranoj predsjednici i zamjenici predsjednice i članovima Savjeta čestitao je i gradonačelnik Ivica Puljak: - Bit će nam drago surađivati s vama, vjerujem da ćete biti aktivni, a ja ću vas poticati na rad. Split službeno nema titulu „Grad mladih“, ali uz vašu pomoć siguran da ćemo i to postati. Mi smo sveučilišni grad, najbolji u ovom dijelu Europe, a zajedno ćemo raditi da budemo još bolji – rekao je gradonačelnik.

Novi saziv Savjeta izabran je na sjednici Gradskog vijeća održanoj 29. srpnja 2021. godine.

U njegov sastav su ušli Rafaela Matić, članica, Kristina Granić, zamjenica člana, Roko Glavinović, član, Karmen Biuk, zamjenica člana, Maja Duvnjak, članica, Elena Nikolić, zamjenica člana, Ivana Runjić, članica, Ivana Vrtičević, zamjenica člana, Josip Subašić, član, Bruno Krolo, zamjenik člana, Nora Kulić, član, Mira Šarić, zamjenica člana, Katarina Muše, članica, Richard Cazi, zamjenik člana, Ivone Zekan, članica, Matea Roglić, zamjenica člana, Anamarija Šućur, članica, Roko Botica, zamjenik člana, Vedrana Krstulović-Relija, članica, Lea Štambuk, zamjenica člana, Tea Truta, članica i Mia Jerčić, zamjenica člana.

Mandat članovima i zamjenicima članova Savjeta traje tri godine. Konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih nazočile su i članice Komisije za suradnju s mladima Gradskog vijeća Grada Splita Branka Ramljak i Anita Birimiša te zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.