Članak

NEWS
27. listopada 2020.

Kanadski veleposlanik Alan Bowman u nastupnom posjetu Gradu Splitu

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u Gradskoj upravi kanadskog veleposlanika Nj.E. Alana Bowmana u nastupnom posjetu kojemu se uz izraze dobrodošlice posebno zahvalio na sudjelovanju u prvoj ovogodišnjoj Boranci, najvećoj volonterskoj kampanji pošumljavanja opožarenih područja, održanoj proteklog vikenda na padinama Mosora iznad Žrnovnice.

-Hvala vam za pomoć našoj skautskoj organizaciji koja je jedna od najstarijih u svijetu, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

-Snažno podržavamo Boranku od početka. COVID nije zaustavio klimatske promjene. Trebamo saditi šume i u Hrvatskoj i u Kanadi. Ponosan sam što su kanadski avioni tipa Canadair gasili požare u Hrvatskoj – izjavio je veleposlanik Bowman.

Tijekom boravaka u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji veleposlanik Bowmanm, kako je kazao,  susreo se sa županom Blaženkom Bobanom i sa predstavnicima Gospodarske komore nastojeći promovirati Sveobuhvatni gospodarski i trgovinski sporazum između EU-a i Kanade (CETA), a upravo je situacija sa covid krizom prilika za bolje gospodarsko povezivanje i investicija u području IT tehnologije.

Prijemu za veleposlanika Kanade u RH Alana Bowmana nazočio je i direktor razvojnog projekta Split United, Emil Zelić koji mu  je ukratko predstavio Masterplan studiju urbane regeneracije Istočne obale i Kopilice u sklopu kojega je predviđen IT razvitak Splita.