Članak

NEWS
13. travnja 2021.

Izglasane nagrade Grada, produžene mjere pomoći splitskom gospodarstvu

Gradski vijećnici na svojoj su sjednici potvrdili ovogodišnje prijedloge Komisije za javna priznanja. Posthumno su nagrade za životno djelo dodijeljene Miljenku Smoji i Zoji Odak, a jednoglasno je odlučeno kako će nagrada za životno djelo biti uručena i osnivačici Udruge Most Đordani Barbarić.

Osobna nagrada pripada ravnatelju Kliničkog-bolničkog centra Split Juliju Meštrović, a Sportsko društvo Jadran, Respiratorno-intenzivistički centar KBC-a Split, Udruga branitelja veterana vojne policije 72. bojne i Ženska klapa 'Ventula' dobitnici su skupne nagrade grada Splita za 2020. godinu.

Usvajanjem današnjih odluka produžene su “covid mjere“ za ugostitelje i gospodarstvenike Splita, pa se od 1. travnja do 31. kolovoza djelomično oslobađaju plaćanja zakupnine za poslovne prostore i naknade za plodouživanje, umanjuju se zakupnine za korištenje skloništa u miru te se umanjuju plaćanja zakupnina za štekate, štandove i kioske na javnim površinama.

Usvojen je i prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti na Izmjene i dopune Ugovora o preoblikovanju Ustanove za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem „DES“ Split u Ustanovu za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom „DES“ Split te izmjene Statuta ove ustanove.

 

Nije došlo do rasprave ni usvajanja izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana i Prostornog plana, obzirom kako je oporba napustila sjednicu te nije bilo kvoruma.