Članak

NEWS
26. ožujka 2020.

Izdana 1131 propusnica u dva dana, poštujte Odluke i upute Nacionalnog stožera, zahtjeve za propusnicu šaljite isključivo mailom

Tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora, ovlašteni od Stožera civilne zaštite Grada Splita, u prva dva dana izdali su ukupno 1131 propusnicu temeljem Odluke u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovine hrane i osnovnih potrepština.

Apeliramo na građane da ne stvaraju redove ispred kotara! Zahtjevi za propusnice podnose se isključivo mailom upravo zato što se treba izbjeći socijalni kontakt i spriječiti širenje zaraze koronavirusom. Iz objektivnih razloga neki gradski kotari i mjesni odbori ne mogu izdavati propusnice, raspored se svakodnevno ažurira pa molimo građane da na mrežnim stranicama Grada Splita provjere koji je tajnik nadležan za njihov kotar.

Svi zahtjevi od vitalnog značaja bit će odobreni! Molimo ne iskorištavajte ovu mjeru za situacije koje nisu hitne i nemaju životni značaj! Propusnica se policiji može pokazati ili isprintana ili u elektroničkom obliku, primjerice na mobitelu. Molimo sve građane da iznad svega, poštuju Odluke i upute Nacionalnog stožera civilne zaštite! Izlazite samo u važnim i hitnim situacijama.

Ovog vikenda, 28. i 29. ožujka, samo hitni zahtjevi za izdavanje propusnica mogu se slati isključivo na e-mail adresu jakov.mamic@split.hr, u vremenu od 9 do 12 sati. Od ponedjeljka, 30. ožujka propusnice će se nastaviti izdavati po rasporedu po kotarima i mjesnim odborima.

Naglašavamo, propusnice se izdaju isključivo elektronskim putem!