Članak

NEWS
28. prosinca 2021.

Gradonačelnikov blagdanski brifing s novinarima - "Pokazali smo novi smjer razvoja grada"

Posljednji brifing gradonačelnika s novinarima u ovoj godini protekao je u nešto ležernijem tonu, u duhu blagdana i međusobnog čestitanja i u zajedničkoj želji da se dobra suradnja s predstavnicima 'sedme sile' nastavi u budućnosti, a sve u cilju što kvalitetnijeg i boljeg informiranja naših građana. Ni blagdanski susret ipak nije mogao proći bez radnog dijela u kojem su novinari gradonačelnika Ivicu Puljka i njegove zamjenike Bojana Ivoševića i Antonia Kuzmanića pitali o aktualnim temama, ocjeni dosadašnjeg rada i planovima za budućnost. Tako je zamjenik Ivošević podijelio s novinarima vijest kako je garaža na Pujankama i službeno u posjedu Grada Splita što je u skladu s obećanjima ove gradske uprave o uvođenju reda na svim razinama.

Na pitanje o ocjeni svog rada i rada svojih suradnika na polugodištu gradonačelnik je kazao da je zadovoljan: - Mislim da smo pokazali jedan novi smjer razvoja grada, uveli smo red u grad i građani nas podržavaju, što me najviše veseli, i mi ćemo nastaviti u tom smjeru, kazao je navodeći kako u idućoj godini slijedi nastavak velikih projekata i pokretanje novih, prvenstveno izgradnja vrtića i dvorana, ali i donošenje nekih velikih i važnih odluka među kojima je izdvojio pitanje zbrinjavanja otpada, rješavanje problema parkiranja, razvoj obrazovanja, kulturnih institucija..

Gradonačelnik je također najavio pokretanje anketnih natječaja za sve gradske projekte; Istočnu obalu, Kopilicu, Poljud, Duilovo, Stari Hajdukov plac, a kao dio procesa izrade novog GUP-a. Time će se baviti,  kazao je gradonačelnik, i novi Zavod za urbanizam Grada Splita koji će se osnovati vrlo skoro.

Osvrnuvši se na visoke brojke zaraženih virusom COVID 19, gradonačelnik je još jednom apelirao na građane da se zaštite i cijepe u što većem broju. Neugodnu vijest o uništavanju  sustava javnih bicikli gradonačelnik je osudio apelirajući na građane da svi zajedno čuvamo našu imovinu i budemo ponosni na gradski sustav javnih bicikli koji je vrlo popularan među građanima i jedan je od najboljih u Hrvatskoj.

Gradonačelnik je potvrdio kako Split ove godine neće imati centralnu proslavu dočeka Nove godine radi epidemioloških razloga, već će se proslave odvijati u četiri adventske zone gdje će se slavlje moći odvijati pod kontroliranim epidemiološkim uvjetima.

Na kraju su gradonačelnik Puljak i njegovi zamjenici još jednom uputili građanima blagdansku čestitku uz želje za zdravljem, uspjehom i zadovoljstvom u nadolazećoj godini, za koju se svi zajedno nadamo da će neće biti obilježena pandemijom.