Članak

NEWS
1. prosinca 2020.

Gradonačelnik primio nove splitske teniske nade

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u Gradskoj upravi mlade splitske tenisače i čelnike splitskih teniskih klubova Split 1950, Pomak i Stobreč. Dobrih razloga za prijem ima više, no zadnji je svakako uspjeh na nedavno održanom zagrebačkom Masters turniru (uzrast do 13 godina)  gdje je u četvrtfinalu, od osam najboljih čak njih petorica bilo iz Splita - Duje Markovina, Frane Sučić, Rafael Behr, Matej Sikirica i Nikola Smolčić, dok su dvojica igrala finale u kojem je Markovina pobijedio Sučića.

- Čestitam vam na uspjesima, ali ne smijete zapostaviti školu. Važno je biti dobar sportaš, ali i biti dobar učenik danas ili student sutra. Jednom kad odložite reket, ostaje vam škola kao nešto najvrijednije. Svake godine podižemo visinu financijskih ulaganja Grada u splitski tenis i njegovu infrastrukturu. Međutim, nisu toliko bitna ulaganja, koliko vaša volja, snaga i potpora koju vam pružaju vaši roditelji. To je najvažnije - kazao je, među  ostalim, gradonačelnik na druženju s novim splitskim teniskim nadama. Predstavnik kluba Split 1950 Pero Smolčić naglasio je kako je atmosfera i energija u splitskom tenisu nakon dugo godina konačno dobra i pozitivna. Mnogo je dobrih rezultata i mladih nada, istaknuo je Smolčić. Dodao je kako je cilj u grad pod Marjanom dovesti što više „futurese“ turnira koji mladima služe kao prva stepenica prema profesionalnom tenisu.

Pored gradonačelnika, čestitarske riječi zbog novih uspjeha splitskog bijelog sporta uputili su i pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić i voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić.