Članak

NEWS
OldId: 915
30. listopada 2009.

Gradonačelnik otvorio vrtić „Nevica“

Gradonačelnik otvorio vrtić „Nevica“

Gradonačelnik Splita Željko Kerum otvorio je danas dječji vrtić „Nevica“ ...

2009_10_29_Vrtic_Nevica.jpg... na Brdima koji će  primiti 30-ak djece jaslične dobi u dvije odgojne skupine. To je prvi od ukupno šest  vrtića čije je otvaranje gradonačelnik najavio na početku svog mandata, nakon što je velik broj djece ostao neupisan.

Obračajući se brojnim uzvanicima, roditeljima i mališanima gradonačelnik je kazao kako on i njegovi suradnici rade pod velikim medijskim pritiskom, ali ih to ne ometa u ostvarenju zacrtanih planova i obećanja danim građanima tijekom predizborne kampanje. Potvrđuje to, rekao je, i otvaranje „Nevice“, ali i ostalih pet vrtića koji će djecu primiti idućih dana. Također je istaknuo da su po njegovu mišljenju vrtići trebali biti davno napravljeni jer iznos koji je bio potreban za njihovo otvaranje iznosi samo pet posto godišnjeg gradskog proračna.

Zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković, koja je predvodila tim zadužen za što skorije otvaranje vrtića izjavila je tom prigodom da je „otvoriti jedan vrtić veliki događaj, a otvoriti šest vrtića je nemjerljiv događaj“.

2009_10_31_Vrtici_A.jpgOtvaranjem novih vrtića i izmjenama u postojećima omogućen je upis 378 djece, a bilo je potrebno zaposliti još 48 djelatnika jer se i broj odgojnih skupina povećao sa 198 na 217.
Građevinske radove na uređenju šest novih vrtića u vrijednosti 2.694.200,00 kuna donirala je tvrtka Kerum d.o.o., a Grad je za opremanje tih objekata osigurao 2.568.750,00 kuna.
U prigodnom programu otvaranja DV „Nevica“ sudjelovali su klapa „Iskon“ i mališani iz vrtića „Šareni svijet“ i „More“, a blagoslov je udijelio don Darko Matijević.