Članak

NEWS
23. listopada 2019.

Gradonačelnik odao priznanje trofejnim splitskim kuglačima i kuglačicama

Obrana europske titula prvaka splitske muške kuglačke ekipe Metrojak i srebro koje su kuglačice Splita donijele s natjecanja NBC Pokal, a njihov je najveći međunarodni uspjeh, povod su još jednog sportskog susreta koji je danas u Banovini upriličen za izvrsne splitske kuglače i kuglačice:

- Drago mi je da se ovaj sport u našem gradu razvija na najbolji mogući način. Kuglači sa svojim izvanrednim uspjesima, a sad i kuglačice, potvrđuju da smo središte kuglačkog sporta koji donosi puno radosti, one sportske, ali i ljudske, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara čestitavši još jednom kuglačima i kuglačicama koji posljednjih godina nižu sjajne državne i međunarodne uspjehe. Gradonačelnik je također ovom prigodom pozvao na povezivanje i otvorenost kuglačkih klubova prema sportašima invalidima čija je integracija u društvo kroz sport od iznimne važnosti.
Branko Bosanac, tajnik kuglačkog kluba Mertojak zahvalio se Gradu i Splitskom savezu športova na podršci: - Treći prijem u gradskoj upravi dokaz je vrhunskih rezultata naših kuglača, ali i prijateljstva nas i Grada,  što nam uistinu puno znači, kazao je Bosanac prepričavši u dahu napete trenutke s natjecanja u kojem je splitska ekipa na krilima velike podrške navijača i pozitivne splitske ludosti uspjela nadigrati moćnu Njemačku. Uz potvrđenu sportsku klasu momaka, posebno vesele uspjesi djevojaka koje, kako se čulo na prijemu, svoje uspjehe grade postupno, ali sigurno.
Ante Burnać, predsjednik županijskog Kuglačkog saveza iskoristio je prigodu za afirmaciju kuglanja među mladima koje je pozvao da se uključe u sport koji pozitivno utječe na zdravlje tijela i duha, a uz sportske radosti donosi puno druženja i prijateljstva. Uz gradonačelnika Krstulovića Oparu prijemu su u ime domaćina nazočili i Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti, Nenad Periš, predsjednik Splitskog saveza športova i Igor Maretić, voditelj Odsjeka za šport.Spomenimo da je u društvu sportaša bio i Zoran Poleksić, novinar i publicist iz Crne Gore te autor knjige Iz elite sporta Splita, a koji novu inspiraciju pronalazi upravo u  splitskim kuglačima.