Članak

NEWS
OldId: 765
19. lipnja 2009.

Gradonačelnik Kerum posjetio nadbiskupa Barišića

Gradonačelnik Kerum posjetio nadbiskupa Barišića

Splitski gradonačelnik Željko Kerum i njegovi zamjenici Jure Šundov i Anđelka Visković posjetili su u četvrtak, 18. lipnja 2009. godine splitsko - makarskog nadbiskupa msgr. Marina Barišića...

18_06_2009_Kod_Nadbiskupa_A.jpg...u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata. Riječ je o prvom protokolarnom posjetu novoga splitskoga gradonačelnika otkako je preuzeo tu dužnost. Na sastanku kojem su nazočili pastoralni vikar don Drago Šimundža i generalni vikar don Ivan Čubelić razgovaralo se o dosadašnjim i budućim zajedničkim programima Nadbiskupskog ordinarijata i Grada Splita, o otvorenim pitanjima vezanim za gradnju novih crkvenih objekata koja već duže vrijeme čekaju rješenja te o osnutku Muzeja sakralne umjetnosti Splitsko - makarske nadbiskupije koji bi se nalazio na Peristilu. Bilo  je govora o potrebi izgradnje crkve i pastoralnih centara na Blatinama, Brdima i Špinutu.
Nadbiskup Barišić čestitao je splitskom gradonačelniku na pobjedi te izrazio nadu da će se Dujmov grad, koji je grad bogate kulture i tradicije te perspektivne mladosti, i dalje razvijati ekonomski, ali i moralno-etički, u čemu nezaobilaznu ulogu imaju vjerski i kulturni objekti. Treba graditi povjerenje u institucije i osobe koje se zalažu za dobro i koje čine to konkretno dobro, naglasio je nadbiskup.
Gradonačelnik Kerum zahvalio je nadbiskupu na gostoprimstvu, istaknuvši da će, uz božju pomoć, stručan i samoprijegoran rad svojih suradnika ostvariti sve ono što je obećao građanima Splita i da će odmah krenuti u spomenute projekte te da će ovi zajednički susreti pridonijeti bržem rješavanju zajedničkih planova i programa, kako bi se grad Split cjelovito razvijao. Nadbiskup Barišić proveo je gradonačelnika Keruma i njegove suradnike kroz zgradu Ordinarijata te su se u kapeli zajedno pomolili i zazvali Božji blagoslov.