Članak

NEWS
OldId: 687
9. lipnja 2009.

Gradonačelnik Kerum izvijestio javnost o prijetnji

Gradonačelnik Kerum izvijestio javnost o prijetnji

Gradonačelnik Splita Željko Kerum u nazočnosti svojih najbližih suradnika i odvjetnika Miroslava Šarića izvijestio je danas novinare o prijetećoj poruci koju je pročitao na mobitelu skladatelja Nene Ninčevića.

09_06_2009_Pressica_A.jpgU poruci je pisalo "A zašto bih bio loše volje, do kraja mjeseca će ga uhapsit pa će biti opet izbori". Gradonačelnik Kerum kazao je da je  prepoznao da je poruka upućena s mobitela njegovog protukandidata s nedavno održanih izbora Ranka Ostojića.

Pojasnio je da mu je u ponedjeljak navečer tijekom razgovora o predstojećem Splitskom festivalu Ninčević pokazao poruku koju je primio na mobitel. Gradonačelnik Kerum je zapisao, izvijestio o sadržaju poruke svog odvjetnika i u dogovoru s njim je prijavio policiji.

Odvjetnik Šarić je ocijenio da, ako je poruka autentična, ima elemenata za kazneno djelo jer je Željko Kerum ovu poruku shvatio kao prijetnju, klevetu i širenje uznemirujućih vijesti radi uznemiravanja javnosti . Zbog toga je gradonačelnik o ovome odlučio izvijestiti javnost putem medija ističući da ne zna u kakvom je konteksu ova poruka upućena Ninčeviću, ali, kako je istaknuo,09_06_2009_Pressica_B.jpg stvar je nadležnih organa da istraže cijeli slučaj i utvrde o čemu je zapravo riječ.

Odgovarajući na pitanja novinara gradonačelnik Kerum je rekao da ga je ova poruka ljudski uznemirila kao što bi svakoga od nazočnih, ali ga neće omesti u ostvarenju planova koje je građanima Splita obećao u predizbornoj kampanji. Rekao je da je upravo imao namjeru obići neke gradske vrtiće, a nedostajuća sredstva za financiranje novih vrtića će se iznaći u postojećem proračunu čiju je reviziju najavio.