Članak

NEWS
13. siječnja 2022.

Gradonačelnik Ivica Puljak primio izraelskog veleposlanika Ilana Mora

Veleposlanik  Države Izrael u Republici Hrvatskoj NJ.E. Ilan Mor u okviru svog dvodnevnog boravka u Splitu jutros je posjetio gradonačelnika  Ivicu Puljka i tom mu prigodom uputio poziv za sudjelovanjem u godišnjoj globalnoj kampanji „#WeRemember“ koju već godinama provodi Svjetski židovski kongres (WJC) kao međunarodna federacija židovskih zajednica.

-Kampanja se provodi u okviru obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, 27. siječnja, a usmjerena je na borbu protiv antisemitizma, svih oblika mržnje, genocida i ksenofobije.- podsjetio je veleposlanik Mor.

U sklopu kampanje institucije sudjeluju i projekcijskim osvjetljavanjem istaknutih zgrada ili spomenika s pripadajućom porukom na sam Dan sjećanja, a u Splitu bi ta projekcija, kako je kazao gradonačelnik Puljak prihvativši poziv za sudjelovanjem,  mogla biti 27. siječnja u večernjim satima na bedemu Priuli.

Inače, Grad Split, u suradnji sa splitskom Židovskom općinom i Županijom, tradicionalno obilježava Dan sjećanja na žrtve Holokausta polaganjem vijenca kod Spomenika žrtvama fašizma i palim borcima NOR-a Židovima na Židovskom groblju na Lovrincu, te polaganjem vijenca na spomenik djeci ubijenoj u Holokaustu  koji se nalazi u dvorištu škole OŠ Pojišan.