Članak

NEWS
13. siječnja 2020.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara: Split je siguran grad, ovdje se radi o izoliranom slučaju

– Informacija koju sam objavio bila je točna i pravovremena. Nije normalno da građani misle da počinitelj šeta slobodno po gradu – kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na konferenciji za medije održanoj danas u Gradskoj upravi nakon tragičnog subotnjeg događaja, trostrukog ubojstva u Varošu. Podsjetio je tom prigodom na slučaj ubojstva Meksikanke, kad je grad danima živio u strahu, a informaciju je, kako je rekao, objavio u cilju smirivanja javnosti i cijelo je vrijeme bio u kontaktu s policijom.
Pohvalio je i zahvalio se policiji na brzom djelovanju te informiranju građana u skladu s njihovim procedurama koje moraju poštovati. Savjesno su, kako je rekao, postupili i splitski političari koji su se suzdržali od korištenja ovog događaja za prikupljanje političkih poena.
- Split je siguran grad, ovdje se radi o izoliranom slučaju koji se dogodi jednom u nekoliko desetljeća - naglasio je gradonačelnik Krstulović Opara i tom prigodom kazao da ne podržava uzimanje pravde u svoje ruke od strane građana, jer će sociološke analize pokazati kamo ide naše društvo sveukupno, a ne samo Split.