Članak

NEWS
18. prosinca 2019.

Grad Split ne odustaje od cesta na Kili

Grad Split ne odustaje od cesta na Kili

Grad Split nije odustao od izgradnja cesta na Kili, već je predvidio mogućnost da se projekt izgradnje pristupnih cesta realizirati etapno, kako bi se izbjeglo ponovno blokiranje čitavog projekta.  

U proračunu za 2020. godinu te u projekciji proračuna za 2021. godinu osigurana su sva predviđena sredstva za izgradnju sve četiri ceste na Kili, to je 4.250.000 kuna u 2020. i 12.250.000 kuna u 2021. godini. U slučaju povoljnog razvoja ovog projekta, gradska uprava je spremna u rebalansu proračuna tijekom iduće godine osigurati dodatna financijska sredstva.

Podsjećamo kako je već godinu dana u tehničkom smislu projekt izgradnje cesta na Kili potpuno pripremljen, a Grad Split će u trenutku kada javnom nabavom budu odabrani izvođači krenuti u njegovu realizaciju.

U proračunu za 2020. godinu je predviđeno 800 tisuća kuna za rekonstrukciju i obnovu ceste na Putu Vrborana upravo iz razloga kako bi se za vrijeme izgradnje drugih pristupnih cesta povećala sigurnost prometa u ovoj ulici koja će u jednom trenutku postati najprometnija u ovom dijelu Mejaša.