Članak

NEWS
5. studenog 2019.

Raspisan Natječaj za stipendiranje uspješnih učenika i studenata

Splitski srednjoškolci i redovni studenti osobitog uspjeha u školovanju i studiranju imaju priliku postati stipendisti Grada Splita.

Raspisan je Natječaj za stipendiranje učenika i studenata te za naknadu dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija u školskoj godini 2019./2020. Mjesečni iznos za srednjoškolce iznosi 600 kuna. Za studente koji se školuju na visokim splitskim učilištima, kao i za studente koji se školuju izvan Splita, a te studijske grupe postoje i u Splitu, iznos stipendije je 800 kuna. Za one studente koji se školuju na visokim učilištima izvan Splita u Republici Hrvatskoj i izvan Republike Hrvatske mjesečna stipendija je 1.000 kuna, dok za studente poslijediplomskog studija iznos naknade dijela troškova školarine iznosi 7.000 kuna neto. U fokusu zanimanja od interesa za Grad Split u ovoj akademskoj godini ubrajaju se doktor medicine, magistri farmacije, logopedije, edukacijske rehabilitacije, psihologije, matematike, fizike, informatike te inženjeri elektrotehnike. Prošle godine po ovom Natječaju stipendiju je dobilo 225 učenika i studenata.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara poručuje kako je financijska podrška učenicima i studentima ulaganje u budućnost Splita, ali i obveza sustava: - Svoju budućnost temeljimo na znanju i obrazovanju, ulaganje u mlade i uspješne sugrađane naša je obveza. Na nama je da potičemo i cijenimo izvrsnost i marljivost. Vjerujem kako stipendije pomažu mladima da se fokusiraju na ono najbitnije, učenje, a roditeljima olakšavaju školovanje njihove djece.

Prijava se podnosi na obrascu koji se može preuzeti s web stranice Grada Splita www.split.hr ili u Centralnoj pisarnici Grada svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 sati. Prijava s potrebnom dokumentacijom upućuje se preporučenom poštom na adresu Grad Split – Služba za društvene djelatnosti, 21000 Split - Obala kneza Branimira 17, s naznakom „Prijava na Natječaj za stipendiranje učenika i studenata i naknadu dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija u školskoj godini 2019./2020.“ ili izravno putem Centralne pisarnice na istoj adresi u roku od 15 dana od dana objave, a studenti poslijediplomskog studija u roku od 30 dana. Podsjetimo, natječaj je objavljen 31. listopada.