Članak

NEWS
30. listopada 2020.

Grad osigurao novčane potpore za učenike i studente s invaliditetom

Grad Split danas je po drugi put objavio Poziv za dodjelu novih potpora učenicima srednjih škola i studentima s invaliditetom. To je mjera koja je prvi put uvedena u školskoj/akademskoj 2019./2020. godini, a kojom Grad pruža potporu mladim osobama s invaliditetom.

Poziv je otvoren 30 dana, a financijska potpora iznosi 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola s invaliditetom, 800 kuna mjesečno za studente s invaliditetom koji studiraju u Splitu i 1000 kuna mjesečno za studente koji studiraju van Splita.

Prošle godine pravo na financijsku potporu ove vrste ostvarilo je 20 splitskih učenika i studenata.

Poziv za dodjelu novih potpora je objavljen na internetskim stranicama Grada Splita  www.split.hr gdje se nalaze sve potrebne detaljne informacije i obrasci, a rok za prijavu je 30. studenoga 2020. godine. Prijava se upućuje preporučenom poštom na adresu Grad Split - Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Obala kneza Branimira 17, 21000 Split, s naznakom „Prijava za dodjelu potpore osobama s invaliditetom“, a može se i osobno predati u pisarnici Grada Splita na istoj adresi. Broj korisnika učeničkih i studentskih potpora ovisi o stanju sredstava, a za školsku/akademsku 2020./2021. godinu je osigurano 150.000,00 kuna u Proračunu Grada Splita.

 

Povjerenstvo će utvrditi listu novih kandidata za dodjelu potpore prema slijedećim kriterijima: invaliditet i težina oštećenja, uspjeh u školovanju, postignuti i priznati izvanškolski rezultati učenika na jednom području znanosti, umjetnosti ili sporta.