Članak

NEWS
30. listopada 2019.

Grad osigurao novčane potpore za učenike i studente s invaliditetom

Grad Split je danas prvi put objavio poziv za potpore učenicima srednjih škola i studentima s invaliditetom. Nova je to mjera u školskoj/akademskoj 2019./2020. godini kojom će Grad pružiti potporu mladim osobama s invaliditetom.

Poziv je otvoren 30 dana, a financijska potpora iznosi 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola s invaliditetom, 800 kuna mjesečno za studente s invaliditetom koji studiraju u Splitu i 1000 kuna mjesečno za studente koji studiraju van Splita.

Poziv za dodjelu potpora je objavljen na internetskim stranicama Grada Splita  www.split.hr, a rok za prijavu je 30. studenoga 2019. godine. Broj korisnika učeničkih i studentskih potpora ovisi o stanju sredstava, a za školsku/akademsku 2019./2020. godinu je osigurano 150.000,00 kuna u Proračunu Grada Splita.

Povjerenstvo će utvrditi listu kandidata za dodjelu potpore prema slijedećim kriterijima: invaliditet i težina oštećenja, uspjeh u školovanju, postignuti i priznati izvanškolski rezultati učenika na jednom području znanosti, umjetnosti ili sporta.

Pozivamo sve učenike i studente s invaliditetom koji ispunjavaju uvjete da se odazovu ovom pozivu kako bi im ova potpora financijski olakšala učeničke i studentske dane!