Članak

NEWS
OldId: 929
10. studenog 2009.

Gospodarenjem energijom do značajnih ušteda u gradskim objektima 2

Gospodarenjem energijom do značajnih ušteda u gradskim objektima

U sklopu projekta Sustavno ...2009_11_04_SGE_radionica_A.jpg... gospodarenje energijom, kojeg u ime Grada provodi Splitska razvojna agencija, započelo je održavanje radionica za tehničko osoblje svih ustanova u gradskom vlasništvu s ciljem tjednog očitanja potrošnje svih energenata i edukacije o konkretnim mjerama uštede energije. Radionicama je prethodila prezentacija projekta SGE kojoj su nazočili zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković i pročelnici gradskih odjela i službi, a tijekom koje su rezultate provedbe projekta iznjeli dr. Vlasta Zanki, UNDP-ova voditeljica projekta SGE i HIO za područje Dalmacije, Višnja Klepo, koordinatorica na HIO programu te Leonardo Ljubičić, direktor Splitske razvojne agencije.

2009_11_04_SGE_radionica_B.jpgKlepo je, tom prilikom, predstavila projekt Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini istaknuvši da je Split za projekt prijavio čak šest objekata što je najveći broj prijavljenih objekata u jednom gradu u Hrvatskoj.

Dogradonačelnica Visković izrazila je zadovoljstvo postignutim te u potpunosti podržala provođenje SGE projekta u Splitu. Grad u svom vlasništvu ima više od 200 objekata, a provođenjem projekta SGE i sustavnim praćenjem potrošnje energenata nastojat će se smanjiti troškovi i ujedno zaštititi okoliš. Prvu radionicu odradili su domari, tehničko osoblje i ravnatelji osnovnih škola, a najavljeno je održavanje još osam takvih radionica.