Članak

NEWS
OldId: 665
29. svibnja 2009.

Dodjeljeno 20 stanova

Dodjeljeno 20 stanova socijalno ugroženima

Danas je splitski gradonačelnik Ivan Kuret na splitskim Dragovodama podijelio dvadeset odluka o davanju stanova socijalno ugroženim obiteljima.mejasi_mala.jpgOdluke su podijeljene obiteljima s Konačne liste reda prvenstva za davanje u najam stanova u vlasništvu GradaSplita, a koje je Grad kupio za 14,49 milijuna kuna u novogradnjama na području Dragovoda i to u ulicama Lovački put i Šegedinova.
Stanovi su dodijeljeni prema redoslijedu na Listi i broju članova obiteljskog domaćinstva te je prema toj strukturi Grad i raspisao javni poziv za kupnju stanova
Od ovih dvadeset dodijeljenih stanova dva stana su posebno prilagođena invalidima koji se kreću u kolicima.Korisnici će Gradu plaćati zaštićenu najamninu u visini od 2,60 kuna po metru četvornom te će najniža najamnina za garsonijere iznositi 67,11 kuna, a 209 kuna za peteroležajne stanove. Najam stana se ugovara na rok od tri godine s mogućnošću produljenja ugovora pod nepromijenjenim uvjetima.
Dodjelom ovih stanova Grad je od 2004.godine do danas stambeno zbrinuo stotinjak obitelji, a  za rješavanje je preostalo još 105 obitelji s važeće liste. Prema riječima gradonačelnika Kureta nema razloga da se ne nastavi i dalje stambeno zbrinjavati socijalno ugrožene građane na ovaj način.  Također je istaknuo zadovolčjstvo potpuno uređenim okolišem i komunalnom infrastrukturom. U prizemlju jednog od novoizgrađenih objekata nalazi se i javna garaža s 50 parking mjesta.
Investitor objekata u kojem su kupljeni stanovi je tvrtka ST projekt d.o.o.