Članak

NEWS
29. studenog 2019.

Dodjela nagrada sudionicima natjecanja „Plastična (noćna) mora“

U ponedjeljak, 2. prosinca 2019. godine, od 10.00 do 12.00 sati u središnjici Gradske knjižnice Marka Marulića bit će održana svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada školama - sudionicima natjecanja pod nazivom „Plastična (noćna) mora“. 

Natjecanje za najbolji razredni projekt organizirano je u sklopu projekta „Otpad nije smeće!“ čiji je nositelj Grad Split u suradnji s Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce. Cilj natjecanja je promocija smanjenja stvaranja plastičnog otpada u svakodnevnom životu. Zadatak učenika osnovnih i srednjih škola s područja grada Splita bio je izrada kreativnih stvari od prethodno prikupljenog otpada, pod vodstvom njihovih razrednika/nastavnika. Pobjednici natjecanja bit će proglašeni u tri kategorije: od prvog do četvrtog razreda i od petog do osmog razreda osnovnih škola te sva četiri razreda srednjih škola.

Nakon uvodnih riječi predstavnika Grada Splita i Udruge Sunce bit će predstavljen tijek rada, sudionici i rezultat svakog razrednog projekta, nakon čega slijede proglašenje pobjednika u svakoj od navedenih kategorija te dodjela nagrada svim uključenim školama. Za sam kraj predviđen je prigodni domjenak.

U izradi kreativnih radova u sklopu projekta Otpad nije smeće sudjelovali su učenici i učenice splitskih osnovnih škola Mejaši, Žnjan-Pazdigrad, Marjan, Ravne njive, Kamen-Šine i Split 3 te srednje Obrtničke škole Split, Prirodoslovne škole, V. gimnazije „Vladimir Nazor“ i Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 2.861.524,75 kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava Gradu Splitu je 2.325.521,78 kn, a više informacija možete dobiti na web stranici projekta https://otpadnijesmece.split.hr