Članak

NEWS
18. ožujka 2020.

Demanti: Rade se različite projekcije i prikupljaju se podaci radi bolje organizacije u vremenu koje nam svima predstoji, svi su djelatnici do daljnjeg na svojim radnim mjestima

Demanti upućen Dalmatinskom portalu 18. ožujka 2020. godine. 

Nastavno na dva teksta objavljena na Dalmatinskom portalu:

u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine PRVE MJERE U BANOVINI Ugroženi djelatnici neće trebati dolaziti na posao i danas, 18. ožujka 2020. godine PROMIJENIO MIŠLJENJE Radnici u Banovini moraju dolaziti na posao u kojima je neprovjereno, netočno  tendenciozno prenesena informacija kako određeni radnici neće morati dolaziti u Banovinu; nadalje kako će imat pristup poslu iz kuće i nastaviti raditi u svom obimu, a to se ne bi smjelo odraziti na plaće; pa danas nastavljeno kako je ta odluka povučena, kako su djelatnici ostali kući nakon maila spremni raditi, prema uputama, kako bi plaća stizala, ali ne i putni trošak te da je u konačnici gradonačelnik promijenio odluku te su pozvani nazad. U vašem tekst navodi se i kako je jedan od razloga zašto je teže provesti rad iz kuće je što ne funkcionira najbolje novi gradski softver, nisu krenuli na vrijeme s obukom, ali to ne bi trebao biti istinski problem jer ne ovise svi o njemu.

-molimo da u cijelosti prenesete demanti:

Svi su djelatnici Gradske uprave Grada Splita do daljnjeg na svojim radnim mjestima i izvršavaju svoje radne obveze. Interni mail koji je u ponedjeljak poslan svim zaposlenicima značio je isključivo ispitivanje stvarnog broja ugroženih djelatnika kojima bi se, ukoliko dođe do potrebe rada od kuće, to i omogućilo. Rade se različite projekcije i prikupljaju se podaci radi bolje organizacije u vremenu koje nam svima predstoji, sasvim smo sigurni da nismo jedini koji se pokušavaju prilagoditi novim uvjetima rada.

Molimo da ubuduće, kad već imate namjeru aktivno pratiti rad Gradske uprave i unutarnje službeničke odnose, sve informacije koje prenosite najprije provjerite kako s neprovjerenim informacijama i poluinformacijama ne bi unosili nesporazume, pogotovo u ovo vrijeme kada su naše glavne preokupacije kako u sustavu, u zdravstvu, u gospodarstvu i u cijelom gradu općenito prevladati vrijeme krize koje slijedi.

URED GRADA