Članak

NEWS
19. studenog 2020.

Čestitka gradonačelnika akademiku Kuzmi Kovačiću

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio je čestitku akademskom kiparu Kuzmi Kovačiću povodom izbora za novog redovnog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u Razredu za likovne umjetnosti: 

 

Dragi gospodine Kovačić,

Poštovani akademiče!

S veseljem u duši i ponosom u srcu primio sam vijest da ste izabrani za novog redovnog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u Razredu za likovne umjetnosti. Više od četrdeset ljeta vašeg intenzivnog rada i prisutnosti u hrvatskoj umjetnosti sada je dobilo priznanje, ali i pečat vječnosti Akademije, najviše hrvatske znanstvene i umjetničke institucije, tog čuvara našeg nacionalnog identiteta.

Vašim izvanrednim ostvarenjima, u kojima se zrcali vaše mediteransko i kršćansko ishodište, ne samo da ste se nametnuli kao središnja figura dalmatinskog i hrvatskoga modernog kiparstva, nego ste odavno iskoračili i izvan hrvatskih granica.

Uvjeren sam da će vaše članstvo u Akademiji dati novi timbar životu i radu naše cijenjene institucije.

U ime svih građana Splita i svoje osobno ime, želim Vam prije svega dobro zdravlje, sreću i obilje stvaralačke energije te još mnoge godine ispunjene plodnim umjetničkim radom.

 

Foto: ZAlajbeg