Članak

NEWS
20. srpnja 2020.

Centar za autizam – Ulaganja u nove prostorije u cilju poboljšanja uvjeta i proširenja kapaciteta

Uočavajući potrebu za nužnim proširenjem kapaciteta i poboljšanjem uvjeta izvođenja nastave za polaznike Centra za autizam u proteklom razdoblju pripremljeni su projekti kojima je cilj razvijanje Centra za autizam.

Milijun kuna u 2019. i dva milijuna u ovoj godini Grad Split iz proračuna je izdvojio za adaptaciju i proširenje kapaciteta splitskog Centra za autizam. Tako su u postojećim prostorijama u Rendićevoj ulici uređene i opremljene dvije postojeće učionice dok je u produžetku, u Fra Boninoj ulici, a za potrebe otvaranja dviju novih odgojno obrazovnih skupina u Centru, uređen potpuno novi prostor.

Također, u tijeku su pripreme za uređenje nove, zasebne jedinice u sklopu projekta adaptacije prostora u Ulici Sedam Kaštela, koja će biti namijenjena odraslim korisnicima Centra, starijima od 21 godine.

Ovim projektom učinit će se dodatni iskorak u prostornom rasterećenju Centra i poboljšanju uvjeta za korisnike, a namjera je Grada Splita dalje pratiti potrebe Centra i poduzimati sve moguće mjere za dodatna unaprjeđenja uvjeta rada i zadovoljavanja svih potreba najranjivije skupine našeg društva, posebno obzirom na činjenicu da je prisutan uzlazni trend i sve veće potrebe za širenjem Centra za korisnike iz Splita, ali i okolice.

Grad Split temeljem Odluke o osnivanju koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Splita dana 18. srpnja 2016. godine postao je osnivač Centra za autizam Split. Centar za autizam Split od 1. siječnja 2018. godine djeluje u nadležnosti Grada Splita, sukladno potpisanim pravnim aktima kao osnovnoškolska ustanova.