Članak

NEWS
6. prosinca 2019.

Besplatne radionice o pokretanju vlastitog poduzeća namijenjene nezaposlenima

Besplatne radionice o pokretanju vlastitog poduzeća namijenjene nezaposlenima

U sklopu projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda LPZ faza III_UP.01.3.1.01.0090 „Lokalnim partnerstvom do svijeta rada“ Grad Split je omogućio besplatne radionice za pokretanje vlastitog poduzeća koje su namijenjene nezaposlenim osobama s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Radionice će se organizirati u više ciklusa i svaki put u drugom gradu na području županije. Izrada financijskog plana, financijsko-ekonomsko poslovanje, EU fondovi, marketing i menadžment temelj su pokretanja vlastitog poduzeća, a upravo s navedenim temama će se polaznici upoznati kroz radionice. Svaka pojedina tema obuhvaća teorijska znanja kao i rad na praktičnim primjerima koji će zasigurno svakom tko želi pokrenuti svoje poduzeće uvelike koristiti. Tako svaka osoba koja se planira upustiti u pokretanje vlastitog posla stječe sva znanja koja su potrebna kako biti to učinila na kvalitetan i informiran način.

Cilj radionica je potaknuti nezaposlene na samozapošljavanje te ojačati svijest i znanja o poduzetništvu. Radionice će održavati profesori Visoke škole Aspira s dugogodišnjim iskustvom rada kako u struci tako i u nastavi u navedenim područjima.

Sljedeća radionica u Splitu će se održati u prostorijama Visoke škole Aspira, 10.12. (utorak) u 09:00h. Radionice su za sve sudionike besplatne, a obaveza sudionika je donijeti ili poslati potvrdu s HZZ-a o statusu nezaposlene osobe.

Svi koji dođu na predavanja imaju priliku dobiti popust na jedan od programa cjeloživotnog učenja na Visokoj školi Aspira.

Prijaviti se možete preko http://bit.ly/Prijavnica_RadioniceZaNezaposlene.

Za više informacija i prijave kontaktirajte Visoku školu Aspira na broj +385(21)383672.

Projekt „Lokalnim partnerstvom do svijeta rada“ bavi se problemom nezaposlenosti, socijalne isključenosti i negativnih demografskih kretanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Započeo je 14.svibnja 2018.g., s predviđenim trajanjem od 24 mjeseca, a iznos bespovratnih sredstava je 1.988.077,50 kuna i to u 100%-tnom intenzitetu potpore.

Nositelj projekta je Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, a partneri na projektu osim Grada Splita su JU RERA, Centar za održivi razvoj, HUP, TOMS, Zdravi grad, SDŽ, Domine, Učilište Virtus, Udruga nezaposlenih SDŽ i Zadruga za etično financiranje ZEF. Više o samom projektu na web stranici https://www.svijet-rada.eu/