Članak

NEWS
OldId: 945
30. studenog 2009.

Belgijski veleposlanik kod gradonačelnika

Belgijski veleposlanik kod gradonačelnika

Gradonačelnik Splita Željko Kerum primio je danas veleposlanika Kraljevine ...

2009_11_27_Belgijski_velep_B.jpg... Belgije Marca de Schouteete de Tervarenta izrazivši nadu da će ovaj susret biti početak dobre buduće suradnje.

Govoreći o planovima koje namjerava ostvariti u svrhu aktiviranja potencijala grada i regije, gradonačelnik je kazao da je  odlučan pokrenuti turizam na način da Split od tranzitnog centra postane poželjno turističko središte koje će privlačiti turiste tijekom cijele godine kako zbog raznovrsnosti ponude u samom središtu grada tako i zbog hotela sa četiri i pet zvjezdica čiji završetak se očekuje već u proljeće iduće godine.

2009_11_27_Belgijski_velep_A.jpgTakođer je istaknuo da Split po svom položaju, ali i drugim potencijalima kojima raspolaže može postati i poslovni centar šire regije, ali i edukativno središte za veliki broj mladih ljudi.

Veleposlanik Marc de Schouteete de Tervrent je sve planove i ideje gradonačelnika svesrdno podržao te mu ponudio konkretnu suradnju i pomoć u realizaciji pojedinih projekata. Prijemu je bila nazočna i supruga veleposlanika Quiterie Affre de Saint Rome te počasna konzulica Kraljevine Belgije u Dubrovniku Sabine Gouhie.
Uz gradonačelnika prijemu su bili nazočni Ivana Viđak-Bjedov, pročelnica Ureda gradonačelnika i Nansi Ivanišević, savjetnica gradonačelnika za prosvjetu i kulturu.
Veleposlanik se upisao u gradsku Spomen-knjigu te su razmijenjeni protokolarni darovi.