Članak

NEWS
OldId: 941
20. studenog 2009.

Austrijski veleposlanik posjetio gradonačelnika Keruma

Austrijski veleposlanik posjetio gradonačelnika Keruma

Veleposlanik Republike Austrije Jan Kickert danas je posjetio ...

2009_11_20_Austrijski_Velep_A.jpg... gradonačelnika grada Splita Željka Keruma.
U prijateljskom razgovoru između gradonačelnika i veleposlanika, a kojem je pristustvovala i dogradonačenica Anđelka Visković, gradonačelnik Kerum uglednog je gosta upoznao s planovima u načinu vođenja gradskih projekata, te ga pozvao da austrijske gospodarstvenike upozna s mogućnostima ulaganja u Splitu.

Gradonačelnik je istaknuo kako je gradska administracija, zajedno s novom upravom, potpuno otvorena i spremna brzo rješavati sve zahtjeve investitora bez zapreka i odugovlačenja, kao što je to prije bio 2009_11_20_Austrijski_Velep_B.jpgslučaj. Veleposlanik Kickert izrazio je želju za većom suradnjom Splita i gradova u Austriji, naročito s Linzom, koji je ovogodišnji europski grad kulture, a s obzirom na mogućnost da i Split bude jedan od kandidata.

Gradonačelnik Kerum i veleposlanik Kickert  istaknuli su obostranu želju nastavka suradnje, na svim poljima kojih su se dotakli tijekom ovog prvog susreta, te je gradonačelnik uglednog gosta pozvao da zajedno sa svojim suradnicima ponovo posjeti Split.