Članak

NEWS
12. prosinca 2019.

Apel Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta

Poštovani sugrađani,

Božićni i novogodišnji blagdani vrijeme su za radost i druženje te izlaske na javna događanja u našem gradu. Ostvariti zadovoljstvo svih u miru i sigurnosti blagdana te izmamiti osmjeh i sreću djece odgovornost su cijele zajednice.

Ponekad roditelji i stariji svojim neodgovornim ponašanjem djeci daju negativan primjer kako se veseliti i slaviti, a jedno od njih je nekontrolirano i nestručno rukovanje pirotehničkim sredstvima.

Zaštitimo djecu od posljedica nestručnog i neodgovornog korištenja pirotehničkih sredstava. Pirotehnička sredstava nisu igračke i razmislimo kakav smo primjer i što poklanjamo djeci za zabavu.

Legalno kupljena pirotehnička sredstava uvijek koristite sukladno uputama sa pakiranja, na otvorenim prostorima van dometa drugih osoba, a posebno djece. Interes i radoznalost djece nemojte podcijeniti niti nakon izvršenog aktiviranja pirotehničkog sredstva.

Da biste izbjegli neželjene posljedice ne poklanjajte djeci nešto od čega bi mogla stradati i zaštite ih svojom pažnjom, nazočnošću i isticanjem upozorenja.

Nekontroliranim i neodgovornim korištenjem pirotehničkih sredstava kršite zakon, dovodite u opasnost sebe i druge, stvarate osjećaj uznemirenosti i straha kod starijih osoba i osoba sa zdravstvenim smetnjama.

Poštovani, nastavimo naš grad činiti boljim i sigurnijim suzdržavanjem od nekontroliranog korištenja pirotehničkih sredstava, štiteći djecu i mir osoba kojima je to potrebno. Učinimo slavlje još većim bez pucnjave i rizičnih ponašanja.

Vijeće za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području grada Splita