Članak

NEWS
2. lipnja 2020.

Antikrizna mjera za gospodarstvo: Četiri tisuće kuna po svakom novom radnom mjestu od 1. svibnja

Grad Split raspisao je danas Javni poziv za dodjelu potpora za otvaranje novih radnih mjesta u gradu Splitu, takozvanih COVID 19 potpora.

Jedna je to od najavljenih gospodarskih mjera usmjerena prema splitskoj ekonomiji koju je donio gradonačelnik Andro Krstulović Opara na prijedlog svog Financijsko-gospodarskog tima.

- Pozivam splitske male i srednje gospodarstvenike, nositelje gospodarske aktivnosti, da pogledaju Poziv i apliciraju na dodjelu bespovratnih sredstava. Grad Split u ovom trenutku ekonomske neizvjesnosti pruža im ruku i financijsku podršku u novim zapošljavanjima naših sugrađana. Svima nam je isti cilj, što prije stati na svoje noge i pokrenuti splitsko gospodarstvo. Vjerujem kako potpora od četiri tisuće kuna po novozaposlenoj osobi svakom poslodavcu u ovom neplaniranom kriznom razdoblju dobro dođe – kaže gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Bespovratna financijska sredstava dodjeljuju se u obliku potpore male vrijednosti obrtima, trgovačkim društvima i subjektima koji obavljaju djelatnosti slobodnih zanimanja koji su definirani kao mikro, mala i srednja poduzeća registrirana na području grada Splita. Riječ je o iznosu od četiri tisuće kuna po svakoj novozaposlenoj osobi, za prijem u radni odnos s punim radnim vremenom, uz obvezu zadržavanja u minimalnom trajanju od četiri mjeseca.

U gradskom Proračunu trenutno je osigurano milijun i 200 tisuća kuna, a rebalansom Proračuna osigurat će se ostatak sredstava za ovu namjenu, do ukupnog planiranog i predstavljenog iznosa od četiri milijuna kuna. Javni poziv ostaje otvoren do iskorištenja sredstava, najkasnije do 1. prosinca 2020. godine.

 

Mjera COVID-19 potpora jedna je od gradskih mjera koja bi splitskim poduzetnicima trebala omogućiti ublažavanje negativnog efekta koronavirusa na gospodarstvo.