Članak

NEWS
22. srpnja 2021.

Aktivnosti za starije osobe u dnevnom boravku gradskog kotara Bol

Novi program za umirovljenike otvoren je u prostorijama gradskog kotara Bol, na inicijativu vijećnika i uz organizaciju i financijsku podršku Grada Splita. Društveni, edukativni i rekreativni sadržaji su besplatni za korisnike i dostupni svakog jutra tijekom radnog tjedna u velikoj sali gradskog kotara na adresi Ulica slobode 24.

Provode se likovne i kreativne radionice, tečaj jezika, osnove rada na računalu i pametnom telefonu - savjetovanja iz područja prava potrošača, psihologije treće dobi, zdravlja, međudjelovanja hrane i lijekova i drugi zanimljivi sadržaji. Organiziraju se rekreativne aktivnosti, akcije u zajednici, susreti i razmjene. Organiziran je pristup internetu i praćenje medijskih sadržaja na računalima u prostoru kotara.

Grad svojim starijim građanima otvara prostor za dinamično i kvalitetno provođenje vremena i nudi zanimljive i korisne sadržaje u susjedstvu. Program provodi Udruga „MI“ – Split koja od 1998. godine u suradnji s Gradom pruža usluge starijim građanima kroz programe kao što su MI i mudrost grada, Centar Zlatno Doba, Aktivna i kvalitetna starost i druge.

Ovo je ljeto u GK Bol puno novih dobrih sadržaja za umirovljenike. Sve informacije o programu umirovljenici mogu dobiti osobnim dolaskom, putem telefona 095 399 8264 ili društvenih mreža  https://m.facebook.com/ZlatniBOL/.

 

O projektu

Pilot projekt: Aktivnosti za starije osobe u dnevnom boravku gradskog kotara

Kvaliteta života starijih ljudi odražava se na ukupnu kvalitetu života u zajednici kao i na njen sustav vrijednosti. S obzirom na trendove starenja stanovništva u svijetu, pa tako i kod nas, potrebno  je djelovati s ciljem jačanja kvalitete života starijih osoba edukacijskim i društvenim sadržajima, prevencijom bolesti i očuvanjem zdravlja te promocijom aktivnog i kvalitetnog starenja.

Pilot projekt ima za cilj je doprinijeti kvaliteti života, zaštiti i očuvanju zdravlja starijih  u području Gradskog kotara Bol i tako doprinositi Splitu kao gradu po mjeri starijih.

Pilot projekt se provodi do kraja listopada 2021. godine.

Organizator: Udruga Mi – Split; kontakt: 098 447 311; nives@udruga-mi.hr