Članak

NEWS
12. studenog 2019.

28. obljetnica utemeljenja 141. brigade Hrvatske vojske

Polaganjem vijenca, svetom misom te druženjem pripadnika i štovatelja 141. brigade u Časničkom domu u Lori, obilježena je 28. obljetnica utemeljenja slavne splitske postrojbe. Podsjetivši na nemjerljiv doprinos brigade u obrambenim akcijama na području Dalmacije ali i cijele Hrvatske, predsjednik Udruge veterana i prijatelja 141. brigade Stanko Vladušić posebno je apelirao na učenje mladih o istini i vrijednostima Domovinskog rata poručivši im da se ne obeshrabre te da svoju sadašnjost i budućnost grade u domovini.

U ime Grada Splita poruke zahvalnosti i štovanja braniteljima je uputio zamjenik gradonačelnika Nino Vela podvukavši kako Grad iznimno cijeni doprinos brigade koja je sudjelovala u najtežim zadacima obrane i oslobođenja domovine: – Tko to ne vidi i ne priznaje taj zaboravlja temeljne vrijednosti Republike Hrvatske. Naša je zadaća stalno podsjećati i prenositi istinu sa zahvalnošću prema vama koji ste nam omogućili slobodu i normalan život, kazao je zamjenik Vela, uz kojeg je na obljetnici nazočio i potpredsjednik Gradskog vijeća Petar Škorić.

U ime ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda okupljene branitelje pozdravio je umirovljeni brigadir Zdravko Vladanović: – Vi se niste borili samo za suverenitet već za slobodu koja je univerzalna vrijednost čovjeka i čovječanstva. Vi niste teret nego temelj hrvatskog društva, istaknuo je brigadir Vladanović.

Čestitke i poštovanje suborcima izrazio je i Ivan Beneta, brigadni general u mirovini u svojstvu izaslanika ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića te načelnika Generalnog stožera, generala zbora Mirka Šundova.

U ime Županije okupljenima se prigodnim riječima obratio zamjenik župana Luka Brčić.