Članak

NEWS
25. rujna 2021.

20. obljetnica DVD-a Slatine: Položen kamen temeljac za novi Vatrogasni dom

U nazočnosti vatrogasne zajednice i brojnih uzvanika večeras je svečano obilježena 20.obljetnica DVD-a Slatine. Ovom je prigodom položen kamen temeljac na kojem će niknuti novi vatrogasni dom ovog izuzetno aktivnog dobrovoljnog vatrogasnog društva.

 

Čestitke u ovoj svečanoj prigodi uputio im je i gradonačelnik Splita Ivica Puljak kojemu je pripala čast položiti temelje budućeg Doma koji će se prostirati na oko 200m2., a čiju rekonstukciju financijski podupire Grad Split. - Veseli me količina entuzijazma i energije koju ulažete u svoj rad, a osobito sam impresioniram edukacijom i ulaganjem u mlade, što je uz vas temeljni posao izuzetno vrijedno i pohvalno, kazao je gradonačelnik Puljak zahvalivši vatrogascima što štite jedan od najljepših i najzelenijih djelova Splita i izrazivši potporu Grada Splita u daljnjem unaprijeđenju uvjeta rada naših vatrogasaca.

 

Na svečanoj akademiji, kojoj su nazočili Duje Balić, zapovjednik DVD-a Slatine,Duje Nakir, predsjednik DVD-a Slatine, Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko - dalmatinske županije, Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Ivan Kovačević, zapovjednik Županijske vatrogasne postrojbe, Mario Mikas, zapovjednik JVP Split, uručena su prigodna priznanja svim zaslužnim vatrogascima koji su obilježili osnivanje i rad ovog mladog, ali iznimno uspješnog DVD-a