Članak

NEWS
18. srpnja 2021.

10. Split Pride – Split je grad ljubavi

U Splitu je u subotu održana Parada ponosa, deseti Split Pride. Šarena povorka je krenula u 18.30 sati s bedema Cornaro, Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom kroz Morpurgovu poljanu do Pjace gdje se zaustavila uz kratak program, a potom dalje do Voćnog trga, preko Rive, Hrvojevom ulicom, natrag do bedema Cornaro. Ondje se nastavio zabavno-glazbeni program koji je trajao do 23 sata, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

U Paradi je bio i splitski gradonačelnik Ivica Puljak koji je još jednom ponovio kako svojim sudjelovanjem daje podršku iskazivanju i ostvarivanju jednakih prava svih građana, dodavši kako se nada i vjeruje da će Split pokazati svoje otvoreno, tolerantno i kulturno lice.

U Povorci ponosa bio je također i predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Jakov Prkić te brojna lica iz političkog, javnog i društvenog života.

Prema riječima organizatora, ove godine po deseti put splitska LGBTIQ+ zajednica i podržavatelji organizirano izlaze na ulicu, prosvjeduju protiv predrasuda kojima su okruženi, podižu svijest sugrađana o svom postojanju i slave sve svoje različitosti i identitete.