Sjednice Poglavarstva  



14.09.2006.

Za programe u kulturi
Split od Ministarstva traži 20,8 milijuna kuna

   Odazivajući se na Poziv za predlaganje financiranja programa u 2007. godini Split je od Ministarstva kulture zatražio ukupno 20,8 milijuna kuna za devet projekata. Riječ je u prvom redu o rekonstrukciji i adaptaciji „ex Depadanse“ za potrebe smještaja Središnjeg odjela Gradske knjižnice „Marko Marulić“ (5.000.000 kuna). Potom o drugoj fazi adaptacije i nadogradnje zgrade Galerije umjetnina (5,8 milijuna), adaptaciji nove muzejske upravne zgrade (palača Božićević-Nalis) Etnografskog muzeja (1,2 milijuna), uređenju čuvaonice – depoa i izradi projektne dokumentacije stalnog postava Prirodoslovnog muzeja i ZOO vrta (192.000 kuna), uređenju depoa Muzeja grada Splita (125.000 kuna), izradi projektne dokumentacije druge faze zgrade HNK, sanaciji bazena za oborinske i fekalne vode i druge faze kotlovnice s postavljanjem drugog kotla (465.000 kuna), izradi projektne dokumentacije za adaptaciju kino dvorane „Zlatna vrata i zamjenu drvenih oštećenih prozora na objektu (60.000 kuna). Nadalje, rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Doma mladeži (4.000.000 kuna), konzervatorskim i restauratorskim radovima na obnovi zgrade Hrvatskog doma (1,5 milijuna) i rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Hrvatskog doma (2,5 milijuna). U sklopu tema iz kulture Poglavarstvo je donijelo odluku o osiguranju sredstava za organiziranje izložbe „Sir T.G. Jackson, hrvatski motivi na crtežima i akvarelima 1882. – 1885.“ Koja će se održati od 16. listopada do 18. studenog ove godine u zgradi „Stare gradske vijećnice“. Riječ je o 54 akvarela, koje je 31. srpnja ove godine Grad Split otkupio od sir Nicholasa Jacksona, unuka engleskog viktorijanskog arhitekte T.G. Jacksona.

   Poglavarstvo
je između pet ponuditelja odabralo poduzeće „Meje“ d.o.o. kao najbolje za izradu katastarsko-topografske podloge za izradu UPU-a Gradska luka – Zapadna obala, sa cijenom od 97.500 kuna bez PDV-a. Između dva natjecatelja izabrano je poduzeće „Cestar“ d.o.o. kao najbolji ponuditelj za uređenje terena oko stambenih objekata u Vrazovoj ulici, sa cijenom od 948.738,65 kuna bez PDV-a. Poglavarstvo je odlučilo „Narodnim novinama“ podmiriti račun od 56.586 kuna za troškove tiskanja glasačkog materijala na izborima za jedinice lokalne i područne samouprave koji su održani još krajem 2005. godine. Naime, račun sa specifikacijom je tek nedavno dostavljen Poglavarstvu. Na izborima za Split tiskano je 164.000 glasačkih listića. Na sjednici je prihvaćeno i pokroviteljstvo nad „UEFA Futsal Cup 2006/07“, koji će se održati od 12. do 15. listopada 2006. u Sportskom centru „Gripe“. Malonogometnom klubu „Split“ koji je ujedno i jedini predstavnik Hrvatske u tom renomiranom takmičenju, za organizaciju natjecanja bit će uplaćeno 60.000 kuna. Odlukom Poglavarstva Društvu za sportsku rekreaciju „Sirobuja“ dan je na upravljanje, korištenje i održavanje, a na rok od pet godina, Sportsko rekreacijski centar „Sirobuja“. Na isti rok Sportskom društvu „Blatine-Škrape“ dan je na upravljanje, korištenje i održavanje  Sportsko rekreacijski centar „Blatine-Škrape“. Osnivanjem stručnog povjerenstva pokrenut je postupak natječaja za izradu projekta za postavljanje zaštitnog balona na otvorenom bazenu Spotskog centra „Bazeni Poljud“ (skakaonica). U tu svrhu u proračunu je predviđeno 60.000 kuna. „Zatvoreni bazen u Poljudu, kao jedini zatvoreni objekt toga tipa u Split već dulje vrijeme ne može zadovoljiti potrebe sportaša i rekreativaca u zimskom razdoblju. Stoga se nameće potreba za još jednim zatvorenim bazenom koji će se moći koristiti zimi“ rekao je dogradonačelnik Božidar Čapalija.

   Na sjednici je donesena odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup 32 poslovna prostora. Među 29 poslovnih prostora koji su na području Splita četiri su u postupku denacionalizacije. Dva prostora koja se na natječaju nude nalaze se na području mjesnog odbora Srinjine, a jedan je u Žrnovnici. Do četvrtka se namjeravalo na natječaju ponuditi još jedan prostor u Splitu, nad kojim se provodila denacionalizacija. Međutim, prije samog početka sjednice u Grad je stiglo rješenje o povratu prostora stvarnim vlasnicima. „Prema rješenju, polovina tog poslovnog prostora na Vrhu Lučca, površine 25,8 m2 , vraćena je obitelji Brajević, a ostatak je pripao državi“ pojasnila je Slavica Radić, članica Poglavarstva zadužena za gospodarenje gradskom imovinom. Dio poslovnih prostora već je duže vremena prazan: Više su puta oglašavani na natječajima za zakup ili prodaju, ali nije bilo zainteresiranih. Za poslovne prostore na Mertojaku u listopadu 2004. godine sačinjen je elaborat uređenja za projekt poduzetničkog inkubatora, koji nikada nije proveden. Poslovni prostori nudit će se po cijeni od 1,8 do 10,2 eura po metru2. Poglavarstvo je danas odlučilo da se prihvati prijedlog Nadzornog odbora „Prometa“ da se za novog direktora tog gradskog poduzeća izabere diplomiranog inženjera prometa Igora Vitića, rođenog 1961. godine. Vitić je u „Prometu“ radio od 1998. do 2003. godine, kada je, zbog nesuglasica s tadašnjom upravom, napustio tvrtku. Sukladno zauzetom stavu, Poglavarstvo je obavezalo punomoćnika grada u Skupštini „Prometa“ da postupi po ovoj odluci.

Stipe
Marušić novi član Nadzornog odbora „Stano-uprave“ d.o.o.
   Na današnjoj sjednici Skupštine „Stano-uprave“ d.o.o., koju čine članovi Poglavarstva Grada, prihvaćen je zahtjev Alenke Vidović da se razriješi dužnosti člana Nadzornog odbora. Stovremeno je donesena odluka da se za novog člana izabere Stipe Marušić. Riječ je o inženjeru telekomunikacija, rođenom 1958. godine, koji od 1985. godine radi u poduzeću  „AD-Plastik“ d.d..

 

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.