Sjednice Poglavarstva  



22.09.2006.

Splitski "Promet" uklanja olupine s javnih površina

   Na danas održanoj sjednici Poglavarstva grada Splita donesen je zaključak o prihvaćanju poziva Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj za sudjelovanje na seminaru u Pariškoj gospodarskoj komori u Parizu 27.ožujka 2007.g. prilikom prezentacije gospodarstva Hrvatske i Splitsko-dalmatinske županije.Za kontakt osobu u Gradu Splitu određen je Gerard Denegri, šef odsjeka za protokolarne poslove u Uredu gradonačelnika.

   Članovi Poglavarstva su prihvatili ponudu Hrvatskog instituta za mostove i konstrukcije  za pružanje konzultantskih usluga za realizaciju projekta po modelu javno-privatnog partnerstva u kojoj je ponuđena prosječna cijena u iznosu od milijun kuna.
   Na prijedlog Komisije Gradskog vijeća Grada Splita za suradnju s mladima Poglavarstvo je osiguralo 30.000,00 kn za provedbu sociološkog istraživanja potreba mladih u gradu u dobi od 15 do 29 godina te 9.591,36 kn za realizaciju promidžbenih aktivnosti u okviru kampanje AKTIVITIS.

   Poglavarstvo je izabralo kao najpovoljnijeg ponuditelja tvrtku "Jukić-inžinjering" za izgradnju pristupne prometnice objektima invalida Domovinskog rata na predjelu Varoš-Marjanski put. Za izradu glavnog i izvedbenog projekta za uređenje prostora sjeverno od OŠ "Blatine-Škrape" izabrana je tvrtka "Institut građevinarstva Hrvatske",PC Split, a za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za cestu Ulaz Dragovode-Vukovarska  izabrana je tvrtka "Platea konzalting",GIS plan je izabran za izrađivača DPU-a područja crkvice Gospe od Žnjana.
   Tvrtki "Promet" povjereni su poslovi uklanjanja dotrajalih, napuštenih i neregistriranih osobnih vozila i kombija s javnih površina u gradu uz cijenu od 131,15 kn po komadu.
   Na današnjoj sjednici Poglavarstvo je dalo na privremeno korištenje Obalu Hrvatskog narodnog preporoda MUP-u za promidžbene aktivnosti 29.rujna povodom proslave Dana policije i sv.Mihovila., Marmontovu ulicu udruzi MI povodom proslave  Međunarodnog dana starijih osoba 1.listopada, Županijskoj ligi borbe protiv raka radi snimanja milenijske fotografije i provođenja akcije "Zagrlimo grad" i to 27.rujna o.g., tvrtki "Libbor" radi organiziranja edukativno-zdravstvene akcije"Volim hodanje" povodom obilježavanja Svjetskog dana pješaka i to 5. listopada u popodnevnim satima. Udrugama"Roda" i "Klub trudnica i roditelja Split" dana je na privremeno korištenje Marmontova ulica 7. listopada radi obilježavanja Svjetskog dana dojenja 2006.

   Poglavarstvo je donijelo zaključak o načinu i uvjetima sufinanciranja programa dječjih vrtića u vlasništvu fizičkih osoba i vjerskih zajednica na području grada za predstojeću pedagošku godinu. Ove godine će se u ovim vrtićima sufinancirati  boravak 1521 djeteta te  plaće za 132 zaposlena od kojih je 98 odgojitelja.
   Obzirom da se za prenamjenu skladišnog prostora u prostor javnih sanitarija u Nepotovoj 4 javio samo jedan ponuditelj i to "Mark ing", Poglavarstvo je poništilo ovaj natječaj te osnovalo Povjerenstvo  koje će gradonačelniku predložiti način nabave ovih radova za koje je u Proračunu osigurano 400.000,00 kn s rokom završetka radova koji ne smije biti duži od dva mjeseca.
   Na kraju sjednice je Multimedijalnom kulturnom centru odobrena nabavka projekcijske opreme u iznosu od 300.000,00 kn  a Split-film festivalu  je na privremeno korištenje ustupljen prostor Narodnog trga i Peristila radi izvođenja video projekcija filmova prigodom održavanja 11.međunarodnog festivala novog filma i videa koji se održava u našem gradu.


 

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.