Sjednice Poglavarstva  



23.02.2007.

Splitskim umjetnicima dodijeljeni radni prostori – ateljei

   Gradsko Poglavarstvo na današnjoj je sjednici donijelo odluku o dodjeli 14 radnih prostora – ateljea splitskim likovnim umjetnicima. Riječ je o prostorima u Poslovnom centru „Pujanke“, Pujanke 24 A , pojedinačne površine od 31,40 m2 do 48,65 m2 ., na prvom i drugom katu centra. Ujedno, u istoj zgradi, dodijeljen je i prostor površine 37,10 m2 , Hrvatskoj udruzi likovnih umjetnika, u svrhu izložbenih aktivnosti (galerija), na zajedničko korištenje svim umjetnicima. Korištenje ateljea ograničeno je na pet godina. Za prostore u vlasništvu grada samostalni umjetnici će plaćati zakupninu u visini 0,76 eura/m2. Inače, grad Split u PC „Pujanke“ ima u vlasništvu 17 poslovnih prostora.

   Poglavarstvo je danas odabralo i najboljeg ponuditelja za radove asfaltiranja puta Gospe od Prizidnice na otoku Čiovu. Između pet ponuditelja izabrano je poduzeće „Cestar“ d.o.o. sa cijenom od 177.773 kune bez PDV-a. Odabrana je i najpovoljnija ponuda za uslugu kontrole glavnog projekta sanacije odlagališta komunalnog otpada Karepovac na mehaničku otpornost i stabilnost.. Riječ je o ponudi Geotehničkog fakulteta iz Varaždina, koja je sa cijenom od 65.000 kuna bez PDV-a bila najbolja od pet pristiglih ponuda. Između sedam ponuđača odabran najbolji ponuditelj za nabavu sportske opreme za školske sportske dvorane osnovnih škola „Trstenik“ i „Visoka“. Riječ je o poduzeću „ROST-šport“ d.o.o. iz Zagreba, koje je u oba slučaja ponudilo cijenu u iznosu 104.129 kuna bez PDV-a. Na sjednici je odlučeno da se sa poduzećem „Solin inženjering“ d.o.o. produži ugovor za stručni nadzor nad izgradnjom Lovrinačke ulice od Lovačkog puta do Vukovarske ulice. Do produženja roka je došlo zbog produženja roka izgradnje prometnice. Vrijednost ugovorene usluge nadzora iznosi 137.718 kuna bez PDV-a. Za produženi nadzor „Solin Inženjeringu“ d.o.o. će se isplatiti još 34.000 kuna bez PDV-a.

Čeka se odluka o arheološkim nalazima na Rivi
   „Još uvijek nije donesena konačna odluka o sudbini arheoloških nalaza na Rivi. Čeka se konačna odluka nadležnih tijela, a mi smo zamolili konzervatore da pomognu arheolozima u iznalaženju odgovora na pitanje da li postojeće nalaze zatrpati ili ostaviti otkrivenima“ rekao je danas nakon sjednice Poglavarstva Branko Poljanić, član Poglavarstva zadužen za urbanizam, a odgovarajući na pitanje novinara o sudbini arheoloških nalaza. „Mi želimo da se odluka donese što je moguće prije, kako bi se do svibnja mogli završiti radovi. Ako nalazi budu zatrpani mogu garantirati da će sigurno biti dobro zaštićeni, tako da će, ako se javi potreba za njihovim otkopavanjem, to biti puno lakše napraviti. Napravljeni su proračuni za slučaj zatrpavanja i utvrđeno je da je opterećenje na „spomenički) zid 1/10 od onoga što on inače može podnijeti., tako da može izdržati i dodatna opterećenja, primjerice vatrogasna vozila“ rekao je Poljanić, pojasnivši da će nalazište u tom slučaju biti prekriveno posebnom tkaninom, pa pijeskom te šljunkom i na kraju betonskim pločama. „konačna odluka će se donijeti ovisno o procjeni je li ostavljanje otvorenim pronađenih spomenika štetnije za njih od zatrpavanja“ zaključio je Poljanić.


Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.