Sjednice Poglavarstva  



16.03.2007.

Stan glumcu nikoli Ivoševiću

   Poglavarstvo Grada Splita je na današnjoj sjednici donijelo odluku da se Nikoli Ivoševiću dodijeli stan u ulici Kroz Smrdečac 31. Obrazlažući odluku gradonačelnik Zvonimir Puljić je kazao kako je riječ o članu dramskog ansambla splitskog Hrvatskog narodnog kazališta, u kojem djeluje već 20 godina, sa isto toliko godina podstanarstva. „Molbu za davanje stana u najam Ivošević je, uz potporu HNK, podnio još 1999. godine. Kao vrhunski dramski umjetnik on udovoljava uvjetima gradskog pravilnika o dodjeli stana u najam. Kadrovskim stanovima Grad je već pomagao kulturu, sport, znanost i zdravstvo, pa to činimo i sada“ kazao je gradonačelnik, pojašnjavajući da je riječ o jednosobnom stanu površine 39,46 m2 , koji se daje u najam na tri godine uz mogućnost produženja ugovora.

   Ocijenivši da sredstva izdvojena u proračunu za subvencioniranje posebno organiziranog gradskog prijevoza za 100 postotne invalide nisu dostatna, pogotovo što su se tim prijevozom povremeno koristile i ostale kategorije invalida, Poglavarstvo je donijelo odluku da se problem prijevoza riješi dodatnim financiranjem. Naime, do sada se izdvajalo 680.000 kuna godišnje. Nabavom trećeg vozila, uz dva postojeća, riješio bi se problem prijevoza svih invalida. S obzirom da to iziskuje povećanje troškova, donesena je odluka da se u te svrhe izdvaja po 35.768,66 kuna mjesečno.
   Na sjednici je između pet prikupljenih ponuda izabrana i najpovoljnija za izvođenje radova uređenja prizemlja sjeverozapadnog dijela zgrade Gradske uprave. Riječ je o ponudi poduzeća „Korda“ d.o.o. iz Ciste Velike, sa cijenom od 188.763,51 kuna bez PDV-a. Između tri ponude za održavanje dječjih igračaka i sprava u gradu Splitu odabrana je ona ponuditelja „Invent“ d.o.o. sa cijenom od 120.580 kuna bez PDV-a. kao najpovoljnija od dvije ponude, za izradu glavnog i izvedbenog projekta za Manđerovu ulicu odabrana je ona Instituta građevinarstva Hrvatske d.d. Poslovni centar Split, sa cijenom od 298.000 kuna bez PDV-a. Kao najpovoljnija ponuda za radove na sustavu rasvjete gradskog stadiona „Poljud“, između tri pristigle, odabrana je ona poduzeća „Znam“ d.o.o. iz Solina, sa cijenom od 172.043,80 kuna bez PDV-a.

   Poglavarstvo je prihvatilo Program natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja poslovne građevine južno od Ulice kralja Držislava na Pazdigradu, koja lokacija predstavlja atraktivno područje na glavnom istočnom prilazu centru Splita. Predlaže se poslovna zgrada ukupnog obuhvata 15.200 m2 , sa podzemnim garažama kapaciteta 220 parking mjesta. Usvojeni Program će se proslijediti Društvu arhitekata radi provođenja urbanističko-arhitektonskog natječaja. Usvojen je i Program urbanističko-arhitektonskog natječaja za obuhvat gradskog projekta 5 – Brodarica. Ovim Programom se predviđa uređenje područja stadiona u Parku mladih, dvorane i 55.000 m2 poslovnog prostora. Riječ je o nogometnom stadionu s atletskim borilištima, sportsko – atletskoj dvorani, vanjskim otvorenim atletskim sadržajima, garažom sa 600 parkirališnih mjesta, hotelu s 200 postelja i tri zvjezdice te trgovačkim, ugostiteljskim i uredskim sadržajima. To bi trebalo biti izgrađeno na površini od 10 hektara, na mjestu otvorenog igrališta NK „Split“ i atletskog kluba ASK u Parku mladeži. „Ovim ćemo riješiti pitanje cijelog kompleksa Parka mladeži. To je, za Grad, vrlo značajan natječaj kojim će se urediti vrlo važan dio grada“ rekao je Branko Poljanić , član Poglavarstva zadužen za urbanizam. Novi stadion će primati između 8.000 i 15.000 gledatelja i imat će najmanje 3.000 sjedalica. Teren za igru bit će od prirodne trave, a uz njega atletska staza s devet kružnih traka uz sve atletske sadržaje potrebne za skokove u vis i dalj, bacanje koplja, kugle, diska i kladiva. U podtribinskom prostoru bit će svlačionice. Na glavnoj tribini osigurat će se prostor za medije. Nova atletska dvorana sa popratnim sadržajima imat će 3.812 m2 . Bit će duga od 120 do 145 metara . Uz nju će se urediti „otvoreni“ atletski sadržaji. Javna garaža će imati 6.000 m2 . Novi hotel trebao bi obuhvatiti 7.300 m2 . Poglavarstvo je potom prihvatilo pokroviteljstvo nad proslavom 95. obljetnice NK „Split“ u stečaju. Riječ je o jednom od najstarijih sportskih klubova u Hrvatskoj, koji je dao velik doprionos razvoju sporta u Splitu i Hrvatskoj. Za program kojim će se obilježiti ova značajna obljetnica Poglavarstvo je izdvojilo 50.000 kuna.


Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.