Sjednice Poglavarstva  16.11.2007.

Milijun kuna za Udrugu Lovret

   Na danas održanoj sjednici Poglavarstva Udruzi hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Splita odobreno 30.000 kuna za sufinanciranje 3. memorijala "Andrija Bartulić - Toni", dok je Udruzi dragovoljaca HRM je odobreno 25.000 za sufinanciranje obilježavanja Dana obrane Grada Splita i razbijanja vojno - pomorske blokade Jadrana.
   Financijska su sredstva odobrena i splitskom ogranku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata za organiziranje maratona Dubrovnik - Vukovar ,kao i  za božićno-novogodišnje poklone djeci hrvatskih branitelja te za uređenje umjetničke radionice u ulici A.G. Matoša 29 za njihove članove.
   Katoličkoj udruzi Lovret splitski će poglavari, kao je rečeno na današnjoj sjednici,  osigurati milijun  kuna  kao pomoć u realizaciji prve faze izgradnje objekta Matošić za skrb starijih i nemoćnih osoba. Naime, obitelj Matošić  je na predjelu Mejaši Udruzi Lovret darovala česticu zemlje i donirala dva milijuna kuna za izgradnju objekta za starije i nemoćne osobe. Obzirom da je izgradnja objekta već započela, za dovršetak prve faze izgradnje i opremanja potrebno je osigurati još sedam milijuna kuna iz drugih izvora, pa se Grad proračunskim sredstvima pridružio bržoj izgradnji ovog objekta.

   U cilju podizanja komunalnog standarda na Pazdigradu, donesen je Zaključak kojim je tvrtka Labor projekt d.o.o. iz Splita izabrana kao izrađivač izrade idejnog , glavnog i izvedbenog projekta za izgradnju prometnica s infrastrukturom uz cijenu od 168.000,00 kn bez PDV-a. Kao najbolji ponuditelj za izradu tehničkih uvjeta za izvedbu prekopa i saniranje prekopanih kolničkih konstrukcija i nogostupa izabrana je tvrtka Prometis, d.o.o. iz Zagreba s cijenom 186.000,00 kn bez PDV-a.
   Danas je Poglavarstvo donijelo Zaključak kojim se između Grada Splita i Ceposa-Centra za poticanje poduzetništva i obrtništva Split odobrava potpisivanje Ugovora o suradnji za sljedeće dvije godine zbog uspješne dosadašnje suradnje na poticanju poduzetništva i obrtništva.

   Grad Split nastavlja s programom uređenja okoliša osnovnih škola i športskih objekata. Tako je za uređenje okoliša OŠ Žrnovnica izabrana tvrtka "Građevno Zec"iz Splita s cijenom od 1.721.690,00 kn bez PDV-a a za uređenje igrališta pri Centru"Juraj Bonači" Marconi inženjering s cijenom od 146.271,98 kn bez PDV-a.Kako bi se osigurao kameni usjek športsko - rekreacijskog centra Donje Sitno odobreno je 150.000,00 kn bez PDV-a ponuditelju Vrsa trade iz Splita , a ponuditelju Metalogradnja d.o.o. iz Splita 72.431,50 bez PDV-a za za uređenje igrališta NK Primorac u Stobreču.
   Poglavarstvo je prihvatilo prijedlog neprofitne ustanove Academia Cravatica o postavljanju izložbe "Izazov kravate"u prostoru Stare gradske vijećnice i to od 15. siječnja do 15. veljače naredne godine.
   Pri kraju sjednice Poglavarstvo je dalo pozitivno mišljenje na prijedlog Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Split za imenovanje Joze Katića ravnateljem ove ustanove  tijekom slijedećeg mandata.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.