Sjednice Poglavarstva  



01.02.2008.


Grad Split pokrovitelj 2. Međunarodnog skakačkog mitinga

   Splitsko Gradsko poglavarstvo danas je odlučilo prihvatiti pokroviteljstvo nad 2. međunarodnim skakačkim mitingom, koji će se u organizaciji Atletskog sportskog kluba „Split“ održati 13. veljače 2008. godine. Ujedno, grad će kao potporu organizatoru dodijeliti 200.000 kuna. Miting je uveden u službene kalendare svjetske i europske atletske federacije, a održat će se u velikoj dvorani SC „Gripe“. Na njemu će nastupiti 10-tak najboljih svjetskih skakačica u vis. Poglavarstvo je odlučilo sa 255.000 kuna potpomoći održavanje splitskog karnevala, kojeg organizira Turistička zajednica grada. Poglavarstvo je prihvatilo pokroviteljstvo i nad pripremama Milene Šijan, članice Hrvatskog planinarskog kluba „Mosor“ i Hrvatske ženske ekspedicije na vrh svijeta „Mount Everest 2009.“ Te u tu svrhu izdvojilo 30.000 kuna. Također, odlučeno je da se sa 20.000 kuna da potpora Savezu maslinara Splitsko dalmatinske županije za pokriće troškova međunarodne manifestacije „Maslina Split 2008.“ koja će se 23. veljače održati u hotelu „Marjan“. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, a na njoj će sudjelovati preko 1.100 natjecatelja iz skoro svih mediteranskih zemalja.

   U nastavku sjednice, sukladno zaključku Gradskog vijeća, odobrena je pomoć za školovanje troje djece Andrije Bartulića, pokojnog predsjednika Udruge ratnih vojnih invalida Domovinskog rata. Pomoć iznosi 500 kuna po djetetu i dodjeljivat će se mjesečno.Istovremeno, Udruzi roditelja poginulih branitelja dodijeljene su 8.173 kune, za liječenje jedne majke poginulog branitelja. Udruzi hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, Udruzi roditelja poginulih branitelja i Udruzi udovica hrvatskih branitelja dodijeljeno je 350.000 kuna za sufinanciranje njihovih programa i projekata u 2008. godini. Potom je prihvaćen Program natječaja za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog rješenja rekonstrukcije i dogradnje hotela „Ambasador“, koji je od 1997. godine u vlasništvu nogometnog trenera Tomislava Ivića. Poglavarstvo je prihvatilo program temeljem kojeg se provodi natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja hotela. Prema riječima Branka Poljanića, člana Poglavarstva zaduženog za urbanizam, ovo je prvi natječaj u Splitu koji je u potpunosti investitorski, kao i program kojeg je izradila tvrtka Ambasador d.o.o Izgradit će se  maksimalno 8500 m2 . Objekt će zadržati isti broj katova, odnosno pet, koliko ih je imao i 1937.godine, a na krovu će biti bazen. Podzemne garaže će se moći proširiti na prostor ispod terase.

   Na sjednici je potom za izrađivača idejnog projekta za prometnice s infrastrukturom južnog dijela područja UPU Sirobuja, između troje natjecatelja izabran Institut građevinarstva Hrvatske d.d. iz Splita, sa cijenom od 395.000 kuna bez PDV-a. Između tri ponude za izradu idejnog projekta ulice Mali put – Šine – istočni dio, izabrana je ona poduzeća „Platea konzalting“ d.o.o. sa cijenom od 42.800 kuna bez PDV-a. Isto poduzeće je sa cijenom od 48.000 kuna bez PDV-a izabrano između tri natjecatelja za izradu idejnog projekta ulice Mirni put – Šine. Sa cijenom od 52.800 kuna bez PDV-a, isto poduzeće je između tri ponuditelja izabrano za izrađivača idejnog projekta ulice Put slanice – Šine.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.