Sjednice Poglavarstva  



25.04.2008.

Grad daruje Marulićevu bistu HNK Split

   Poglavarstvo je danas odlučilo pokloniti splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu bistu Marka Marulića, „oca“ hrvatske književnosti. Riječ je o brončanom odljevu poprsja kojeg je izradio Ante Strinić, a kojeg je grad otkupio 2004. godine. Istovjetna bista već je postavljena u čileanskom gradu Punta Arenasu. Na sjednici je osnovano i imenovano Vijeće za procjenu projekata udruga iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite. Vijeće od deset članova imenovano je na tri godine. Potom je dana suglasnost Gradskoj knjižnici „Marko Marulić“ za prijem dese osoba VSS na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

   Splitsko gradsko Poglavarstvo utvrdilo je na današnjoj sjednici raspodjelu financijskih sredstava za sportske priredbe pod pokroviteljstvom grada u 2008. godini. Istovremeno, utvrđena su i potrebna sredstva za nabavu sportske opreme i rekvizita u 2008. godini. Prema usvojenoj preraspodjeli za 102 manifestacije koje se održavaju pod pokroviteljstvom grada ili na kojima splitski sportaši nastupaju pod pokroviteljstvom grada izdvojena su četiri milijuna kuna. Pritom je najveća stavka 1,3 milijuna kuna za pripreme Svjetskog atletskog kupa, a potom sa po 200.000 kuna slijede Skakački atletski miting i Plivački miting PK „Jadran“. Za sportsku opremu i rekvizite namijenjeno je 1,5 milijuna kuna. Za potrebe Svjetskog kupa odobreno je najviše  - 490.000 kuna. Za „Diomed“, odnosno nabavu medicinskih sredstava odobreno je 100.000 kuna, a treći po visini izdvojenih sredstava je Atletski klub ASK, kojem je za nabavu atletske opreme dodijeljeno 87.000 kuna.

   U nastavku sjednice HVK „Gusar“ je odobreno 300.000 kuna financijske pomoći za održavanje pristana klupskih sportskih čamaca. Riječ je o pristanu koji je napravljen prije 30-tak godina i koji je pod utjecajem atmosferskih prilika i mora devastiran. Njegovo održavanje će po stručnim procjenama iznositi cca 1,2 milijuna kuna (sa PDV-om). Odobreno je i 120.000 kuna kao potpora organizaciji 4. međunarodne veslačke regate „Sveti Duje“ koja se u organizaciji Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom grada održava 3. i 7. svibnja ove godine. Prihvaćeno je i pokroviteljstvo nad međunarodnom jedriličarskom regatom „Split olimpic sailing week“ koja se u organizaciji Jedriličarskog kluba „Labud“ održala od 30. ožujka do 4. travnja, a za što je grad izdvojio 80.000 kuna. Osnovnoj školi „Marjan“ odobreno je 17.080 kuna za potrebe snimanja video-spota pjesme „Ja protiv nasilja dižem svoj glas“. Riječ je o pjesmi koju je napisala učenica ove škole Ivona Buzov i koja je u sklopu UNICEF-ove akcije „Stop nasilju među djecom“ škola snimila na CD. Uglazbio ju je skladatelj Nikša Krpetić, a pjevaju je učenice i učenici škole. Ured državne uprave Splitsko-dalmatinske županije je ocijenio da projekt „Ja protiv nasilja dižem svoj glas“ doprinosi stvaranju pozitivnog okruženja i suglasan je sa snimanjem spota koji bi se koristio u preventivnim aktivnostima u školama. Odlučeno je i da se Marku Klariću dodijeli 15.050 kuna kao potpora za kupnju elektroničkog povećala.

   Poglavarstvo
je potom između četiri ponuđača odabralo poduzeće „Livel“ d.o.o. iz Podstrane za izvođača remontnih i sanacijskih radova na kanalizaciji, vodovodnoj instalaciji i sanitarijama, podnim i zidnim oblogama u 11 gradskih skloništa, a sa cijenom od 175.550 kuna bez PDV-a. Između tri ponude za radove na sanaciji elektro opreme i instalacija u 11 gradskih skloništa, izabrana je ona poduzeća „Prolux“ d.o.o. sa cijenom od 206.957 kuna bez PDV-a. Poduzeće „Neir“ d.o.o., sa cijenom od 202.000 kuna bez PDV-a odabrano je za radove skidanja grafita, čišćenja i zaštite podnih i fasadnih površina unutar povijesne jezgre grada. Za dodatne usluge stručnog nadzora nad izgradnjom školske sportske dvorane pri OŠ „Mejaši“ određeno je poduzeće „SKG Konzalting“ d.o.o. iz Solina, sa cijenom od 47.000 kuna bez PDV-a.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.