Sjednice Poglavarstva  31.08.2005.


16. sjednica Poglavarstva

   Prijedlozi za razrješenje i imenovanje novih članova brojnih upravnih vijeća, komisija bili su veći dio tema današnje 16. sjednice splitskog gradskog Poglavarstva. Tako je Odboru za izbor i imenovanje Gradskog vijeća predloženo da se razriješi Zoran Kastropil, dosadašnji član Upravnog vijeća Lučke uprave Split i da se na njegovo mjesto imenuje aktualni predjednik Gradskog vijeća Željko Jerkov. Nadalje, za članove Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru predlažu se Tomislav Gojo, Silvano Bralić i Mirko Budimir. Za punomoćnika Grada u Glavnu skupštinu trgovačkog društva Regionalna veletržnica Split d.d. predlaže se imenovanje člana Poglavarstva Igora Boraske, a Glavnoj skupštini se predlaže da u Nadzorni odbor imenuje mr. Mirka Ruščića, Zdravka Plazonića i Mirka Budimira.

   Potom je Poglavarstvo imenovalo svoje članove, kao predstavnike Grada u povjerenstva za nabavu roba, usluga i ustupanje radova trgovačkih društava. Tako je u povjerenstvo „Parkova i nasada“ imenovana Tamara Visković, „Lovrinca“ Božidar Čapalija, „Čistoće“ Marijo Lovrinčević, „Prometa“ Jurica Jurišić, „Vodovoda i kanalizacije“ Ivan Kuret, te „Stanouprave“ Branko Poljanić. S obzirom na promjene u sastavu Poglavarstva, danas je imenovana nova Komisija za stambene poslove, koja sukladno odredbama Pravilnika o uvjetima i mjerilima dodjeljuje u najam stanove u vlasništvu Grada. Na čelu Komisije je Zvonimir Puljić, a njegov zamjenik je Ivan Kuret. Članovi su Božidar Čapalija, Slavica Radić, Vera Čelar, Vesna Zec i Vedrana Bogdanović. Kao novost Poglavarstvo je imenovalo Komisiju za odabir programa i projekata udruga iz područja zaštite okoliša, koji će se sufinancirati iz Proračuna Grada za 2006. godinu. Za predsjednika je imenovan član Poglavarstva Branko Poljanić, a za članove Ivana Bojić, Slobodan Beroš, Ante Kriletić i Lada Dević. Odmah potom Poglavarstvo je usvojilo zaključak o objavi Poziva za prijavu programa i projekata udruga iz područja zaštite okoliša na prostoru Splita za 2006. godinu. Poziv će biti objavljen u „Slobodnoj Dalmaciji“ i na Internet stranicama Grada www.split.hr , na kojoj će biti objavljen i obrazac Prijavnice.

   U nastavku sjednice povučena je, Gradskom vijeću, ranije proslijeđena Odluka o prestanku javne ustanove Kulturno središte mladih. Nakon što su izvršene pojedine dopune i nomotehničke ispravke Gradskom vijeću je upućen novi prijedlog iste Odluke., kojom se ujedno dužnosti privremenog ravnatelja ustanove razrješuje Krešimir Sučić. Nakon što je doneseno još nekoliko odluka, vezanih za izmjene i dopune Odluke o izvršavanju Proračuna Grada za 2005. godinu, o produženju rada caffe bara „F-caffe“ u Hrvojevoj ulici, te povrat imovine, predsjednik Gradskog vijeća Željko Jerkov je pojasnio da će naknadu koju bude primao kao član Lučke uprave prosljeđivati u fond akcija liste Velo misto.

   Također, gradonačelnik Zvonimir Puljić je izvijestio novinare da je danas razgovarao sa projektantom „Poljudske ljepotice“ Borisom Magašem, koji je izrazio razumijevanje za postavljanje zaštitne ograde oko stadiona pred nogometnu utakmicu Hrvatske sa Brazilom. On je pojasnio da je Hrvatska na toj utakmici polagala jedan od ispita sposobnosti organizacije tako velikih nogometnih utakmica, što je važno zbog kandidature Hrvatske za Evropsko prvenstvo u nogometu (zajedno sa Mađarskom) 2012. godine. Arhitekt Magaš je i sam upoznat sa suvremenim zahtjevima za izgradnju stadiona koji uvažavaju sigurnosne mjere i druge zahtjeve za organizaciju takmičenja na svjetskoj atletičarskoj ili nogometnoj razini, te je prihvatio činjenicu da je u splitskom slučaju za odigravanje nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Brazila, postavljanje ograde bez odobrenja nadležnih bilo iznuđeno „višom silom“. Dvostruka ograda jedan je od sigurnosnih uvjeta, a gradonačelnik Puljić je naglasio da će Poglavarstvo uskoro pokrenuti potrebne aktivnosti vezane za prilagodbu stadiona potrebama velikih takmičenja. On je kazao da će Poglavarstvo Magašu povjeriti izradu projekta prilagodbe stadiona, te će mu u tu svrhu dostaviti svu potrebnu dokumentaciju prema zahtjevima FIFA-e i IAAF-a.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.