Sjednice Poglavarstva  15.06.2007.


Snimat će se promotivni film o Splitu


   Splitsko Gradsko poglavarstvo danas je donijelo odluku da se za potrebe promidžbe grada snimi turistički promotivni film. „Split kao nova 'in' destinacija u ovom trenutku nije popraćen adekvatnim audiovizualnim promotivnim materijalom. Posljednji turistički film o Splitu snimljen je prije više od desetljeća te duljinom, stilski i tehnički odgovara tadašnjem dobu, a ne opisu Splita kao današnje turističke destinacije i današnjim komunikacijskim kanalima“ kazao je obrazlažući prijedlog gradonačelnik Zvonimir Puljić . Po njegovim riječima film bi trajao 5 – 10 minuta i koristio bi se kao promotivni DVD poklon, kao kontinuirana projekcija na monitoru na turističkim sajmovima te za TV prikazivanje i prikazivanje na internetu. Pritom bi naglasak bio na prožimanju prirode i povijesnog nasljeđa. Prema usvojenom prijedlogu redatelj i kooscenarist filma bit će Bruno Anković, snimatelj će biti Mirko Pivčević, a scenaristički suradnik Jurica Pavičić. Film bi se snimio tijekom 2008. godine i to na 35 mm filmskoj vrpci.

   Danas je na sjednici usvojen i Konačni prijedlog izmjena i dopuna DPU-a dijela područja Trstenika, koji se odnosi na Dom umirovljenika s ambulantom. Riječ je o autorskom radu arhitekte Vlade Krstulovića čije izmjene je napravilo poduzeće „Studio Studio“ d.o.o.. Usvojeni Prijedlog je proslijeđen na usklađivanje Županijskom zavodu za prostorno uređenje kao i na dobivanje suglasnosti nadležnog Ministarstva, nakon čega će biti proslijeđen Gradskom vijeću na usvajanje.

   Poglavarstvo je pokrenulo postupak za odabir najpovoljnijeg ponuditelja koji će vršiti stručni nadzor nad izvođenjem radova sanacije i komunalnog uređenja Matejuške. Početak izvođenja radova je planiran za 15. listopada ove godine, a završetak 1. svibnja 2008. Planirana vrijednost radova je 200.000 kuna. Idućeg tjedna grad će zatražiti građevinsku dozvolu za početak preuređenja Ulica kralja Tomislava u Ulicu olimpijaca. „Glavni projekt je dovršen. Usporedno s postupkom ishođenja građevinske dozvole pokrenut ćemo i postupak odabira izvođača radova“ rekao je Ronald Rejo , član Poglavarstva zadužen za komunalnu djelatnost. Radovi, vrijedni 12 milijuna kuna, trebali bi započeti sredinom listopada ove godine, a izvodit će se od križanja s Marmontovom ulicom do križanja s Bosanskom ulicom.

   Poglavarstvo je na sjednici odabralo i najpovoljnijeg ponuditelja za usluge servisiranja i održavanja PC opreme. Između pet pozvanih i dvoje ponuditelja odabrano je poduzeće „SGM“ d.o.o. sa cijenom od 240 kuna bez PDV-a. Građevinski obrt „Građevno Zec“ odabran je, između četiri ponuđača, za izvođača radova na izgradnji kolno-pješačke prometnice u naselju Dragovode – jugozapadni dio. Riječ je o najnižoj ponudi u iznosu od 198.889,34 kune bez PDV-a. Za izradu javne rasvjete u Slatinama u Ulici bana Jelačića, između dvije ponude, odabrana je ona obrta „Elektroradionica“ sa ponudom od 58.510 kuna bez PDV-a. Između četiri ponude Poglavarstvo je za radove na sanaciji sanitarija i poda učionice u OŠ „Brda“ odabralo poduzeće „Dekorater“ d.o.o. sa cijenom od 95.077,10 kuna bez PDV-a.

   Poglavarstvo
je danas donijelo odluku i o novčanoj nagradi Ivanu Kljakoviću Gašpiću, članu Jedriličarskog kluba „Zenta“, koji je osvojio srebrnu medalju na Europskom jedriličarskom prvenstvu u klasi fin. Njemu je za taj uspjeh dodijeljeno 10.000 kuna, a njegovom treneru Tonču Antunoviću 2.000 kuna. Na kraju sjednice Poglavarstvo je dalo pozitivno mišljenje na prijedlog Upravnog vijeća Gradske knjižnice „Marko Marulić“ da se za ravnateljicu te ustanove imenuje profesorica Eli Pecotić, koja se na toj dužnosti nalazi od 1996. godine.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.