Sjednice Poglavarstva  15.04.2005.


Za novi Etnografski muzej još 581,5 tisuća kuna

   U nizu od 26 točaka dnevnog reda 106. sjednice Poglavarstva grada Splita financijski najteže su bile tri koje su se odnosile na radove na uređenju Etnografskog muzeja, odnosno adaptacije bivšeg Samostana svete Klare. Tako je prihvaćeno da se sa tvrtkom SEM 1986 d.d. sklopi ugovor za izvođenje električarskih radova za potrebe Muzeja, kao druge faze adaptacije srednjevjekovnog kompleksa zgrada bivšeg samostana sv. Klare. Odabrana tvrtka je ponudila najnižu cijenu radova u visini 198.226 kuna bez PDV-a. Prihvaćeno je i da se sa tvrtkom Valva d.o.o. iz Splita sklopi ugovor za izradu drvenih stubišta za potrebe Muzeja. Riječ je o odabiru najboljeg ponuđača sa najnižom cijenom od 185.740 kuna bez PDV-a. Sa ponudom od 197.563,63 kune, tvrtka Rađa rasvjeta d.o.o. je odabrana kao najbolji ponuđač za nabavu rasvjetnih tijela za potrebe Muzeja.

   U nastavku sjednice poništen je natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu grada, objavljen u „Slobodnoj Dalmaciji“ 15. rujna 2004. godine. Poništenje se odnosi na listu B, odnosno na osam poslovnih prostora (pod rednim brojevima: 1, 2, 3, 6, 7, 8, 10 i 13 ). Istovremeno je donesena odluka o raspisivanju natječaja za zakup poslovnih prostora. Pritom je riječ o 35 poslovnih prostora za udruge, političke stranke, te 27 poslovnih prostora za komercijalne svrhe, koji se svi koriste, te za 22 prazna poslovna prostora. Po natječaju objavljenom još 23. travnja 2003. godine, kao najbolji ponuditelj za zakup poslovnih prostora u Iločkoj 6, površine 52,08 m2 , izabran je „Antičević Commerce“ d.o.o., sa ponudom od 5,10 eura po m2. Kao najboljeg ponuđača za održavanje hardwarea i softwarea u gradskoj upravi Poglavarstvo je odabralo tvrtku COMWARE iz Splita. Za potrebe redovitog održavanja PC opreme proračunom je predviđeno 200.000 kuna.

   Uz dosta polemike i podijeljenost članova Poglavarstva prihvaćen je zaključak o odobravanju izgradnje Krbavske ulice, koja spada u kategoriju nerazvrstanih cesta. Polemika je izbila, između ostalog, što nije jasno je su li sredstva za taj projekt osigurana u proračunu. Stoga je Poglavarstvo, prihvaćajući zaključak utvrdilo i da će prije sklapanja ugovora još jednom razmotriti cijeli slučaj. Odmah nakon toga je prihvaćen zaključak o izgradnji Krležine, Vitezovićeve i Kukuljevićeve ulice, koje također spadaju u nerazvrstane ulice. Potom je prihvaćeno produženje povlaštene naknade na rezerviranom parkiralištu u Ulici bana Jelačića za potrebe Hotela „Bellevue“. Riječ je o 10 parkirališnih mjesta, a rok je produžen za godinu dana. Odlučeno je i da se raspiše natječaj za dodjelu koncesije za obavljanje energetske djelatnosti proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinske energije u sustavu „Blatine“. Koncesija će se dodijeliti na deset godina. Također, na godinu dana Poglavarstvo je privremeno ustupilo na korištenje, upravljanje i održavanje zemljište u Stobreču – Soline i Blato bb, za djelatnost golf klubova „Split 1700“ i „Stobreč“.

   Poglavarstvo međutim nije prihvatilo prijedlog „Bačvice plaža“ d.o.o. da se na gradskom kupalištu Bačvice postavi četverostazni tobogan, uz ocjenu da bi postavljanje tako velikog tobogana predstavljalo „svojevrsnu 'agresiju' na akvatorij Bačvica, kako po obliku, izboru mikrolokacije, tako i po svojoj veličini“. Prihvaćena je pak, kao najpovoljnija, ponuda „VTC-projekt“ d.o.o. iz Virovitice, za izradu Urbanističkog plana uređenja područja dijela Mejaša i Dragovoda, u iznosu od 300.120 kuna. Dana je i suglasnost na projekt idejnog rješenja dovršenja Koncertno-projekcijske dvorane, kojeg je izradila tvrtka Arhipolis d.o.o.. Sukladno tome Poglavarstvo je dalo ovlaštenje Glazbenoj školi „Josip Hatze“ za uređenje interijera dvorane na prvom katu zgrade „Lovretski dvori – faza III“, na Trgu Hrvatske bratske zajednice 2. Dvorana će imati 150 mjesta, a grad će je moći besplatno koristiti uz prethodnu najavu u roku 15 dana.

   Poglavarstvo je odlučilo i ove godine subvencionirati sezonsku brodsku liniju Split – Slatine. Visina subvencije iznosi 40 tisuća kuna. Sa 70 tisuća kuna Poglavarstvo je preuzelo pokroviteljstvo nad Revijom dalmatinskih obrtnika i poduzetnika tekstilne djelatnosti „Montura 2005“. Revija se održava već četvrtu godinu za redom, a ove godine će se održati 29. travnja u podrumima Dioklecijanove palače., a producirat će je Tonči Šundov. Nakon toga je, uz ocjenu da Služba komunalnog redarstva u posljednje dvije godine postiže sve bolje i bolje rezultate usvojen njen izvještaj o radu za prošlu godinu. Usvojen je i Preventivno operativni Plan zaštite od požara Park šume „Marjan“ za 2005. godinu. Sukladno ugovoru o reguliranju radnog statusa gradonačelnika, Poglavarstvo je usvojilo zaključak kojim se punomoćniku grada u Skupštini društva „Čistoća“ nalaže da predloži aktualnog gradonačelnika Miroslava Buličića za direktora tog poduzeća, a da sukladno tome razriješi sadašnjeg direktora Stjepana Ivčevića. Prema usvojenom zaključku gradonačelnik Buličić bi na funkciju direktora „Čistoće“ trebao stupiti 15. kolovoza.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.