Sjednice Poglavarstva  14.10.2005.


25. sjednica Poglavarstva

   Niz odluka komunalne i imovinsko-pravne prirode obilježili su 25. sjednicu splitskog Poglavarstva. Tako je na samom početku utvrđen prijedlog za dodjelu koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na VI dimnjačarskom području grada Splita. Između pet kandidata za dodjelu četverogodišnje koncesije Gradskom vijeću je predložena tvrtka „Razglednica“ d.o.o. iz Splita. Godišnja koncesija iznosi 16.160 kuna. Ista tvrtka je odabrana za privremeno obavljanje dimnjačarskih poslova dok Gradsko vijeće ne donese konačnu odluku o dodjeli koncesije. Potom je imenovano povjerenstvo za provedbu natječaja za uređenje Trga ispred crkve Gospe od milosrđa i svetog Lovre na Žnjanu. Procijenjena vrijednost radova je 1,5 milijuna kuna, a kriterij odabira će biti najniža cijena ponude.

   Poglavarstvo je potom odobrilo 35 tisuća kuna splitskoj podružnici Matice iseljenika kao potporu za organiziranje putovanja veterana HNK „Hajduk“ u Argentinu. Riječ je o turneji veterana nazvanoj „'Hajduk' i raseljena Hrvatska“ u okviru koje su veterani već prošle godine, na poziv hrvatskih iseljenika gostovali u Čileu, a ove godine je uslijedio poziv iz Argentine. Kick boxing klubu „Pit bull“ je pak odobreno 95 tisuća kuna za kupnju jednog „uzviošenog boks ringa“ marke „Everlast“. „Dalmatinskom potrošaču“ je pak za provedbu projekta „Zaštita prava kupaca proizvoda uz avansno plaćanje“ odobreno 15.750 kuna, a u interdisciplinarni tim za realizaciju ovog projekta su ispred grada imenovani Stipe Ćulap, stručnjak za oblast građenja i Zlata Roman-Rudan, stručnjak za oblast imovinsko-pravnih poslova. Poglavarstvo je potom prihvatilo ponudu Ive Lozića iz Splita za kupnju zemljišta na Mejašima ukupne površine 610 m2 u iznosu od 429.000 kuna. Istovremeno se odreklo prava prvokupa stana u potkrovlju (Meštrovićevo šetalište 7) površine 30 m2 , za kojeg je vlasnik  Miroslav Gačić zatražio 125.000 eura. Za dodatne radove  potrebne za izradu projektne dokumentacije namijenjene za adaptaciju palače Skočibučić Lukaris u Muzej sakralen umjetnosti, a koji obuhvaćaju arheološko-konzervatorska istraživanja na objektu i davanje mišljenja o postojećem stanju konstrukcije građevine tvrtki Foramen d.o.o. je odobreno pet tisuća kuna. Za izvođenje građevinsko-obrtničko-instalaterskih radova  uređenja poslovnog prostora u „Hrvojevoj kuli“, na prvom i drugom katu odabran je tvrtka ARIS.S  sa ponudom od 99,7 tisuća kuna (121,6 tisuća sa PDV-om).

   Vezano za štandove Tržnice HIPPOS d.d. Poglavarstvo je odobrilo njihovo privremeno premještanje iz Hrvojeve ulice  uz ogradni zidić Štrosmajerovog parka u Ulici kralja Tomislava. Dana su i odobrenja za postavljanje štandova za prodaju cvijeća za Dušni dan, a na privremeno korištenje županijskom Zavodu za javno zdravstvo je dodijeljen prostor u Bijankinijevoj 13, površine 74 m2 . Rok korištenja je godinu dana, a naknada je utvrđena u visini 5,06 eura/m2. Odlučeno je i da se raspiše više natječaja za dodjelu javnih površina u zakup: za prodaju kestena, pečenje kokica, darovnih predmeta i čestitki za Božić i Novu godinu, za prodaju jelki, te za postavljanje kioska i naprava. Sportskom Auto klubu „Split“ odobreno je da 15. listopada od 17,00 do 20,00 koristi prostor na Obali Hrvatskog narodnog preporoda, nasuprot Porezne uprave, a za promociju auto trke na kružnim stazama, koja će se održati u industrijskoj zoni Podi u Dgopolju 16. listopada, pod nazivom „Nagrada Splita INA millennium Dugopolje 2005.“.

   Poglavarstvo je odabralo i najbolje ponuditelje za uređenje i sanaciju otvorenih terena u kotarevima Kocunar, Pujanke i kamen. Odabrani su: za Kocunar obrt „Šime“ s ponudom od 177 tisuća kuna (bez PDV-a), za Pujanke „Građenje“ 216,3 tisuća (bez PDV-a) i za Kamen „Građenje“ s 476,6 tisuća (bez PDV-a). Tvrtka „Palir“ d.o.o., sa ponudom od 237 tisuća kuna, je odabrana kao najpovoljnija za izvođenje hidroizolacijskih radova na ozelenjenom krovu Dječjeg vrtića „Agava“ u Kaštelanovoj 9. Prihvaćen je i prijedlog teksta natječaja za ustupanje radova na izradi arhitektonskih podloga za zgradu Hrvatskog doma, čija je procijenjena vrijednost 150.000 kuna. Na kraju sjednice odlučeno je da se raspiše natječaj za dodjelu pomoći za školovanje učenicima srednjih škola i studentima iz socijalno ugroženih obitelji za školsku godinu 2005/06. Visina pomoći za učenike srednjih škola koji se školuju u Splitu iznosi 400 kuna mjesečno, za učenike koji se školuju izvan Splita i studente koji studiraju u Splitu 600 kuna mjesečno, te za studente koji studiraju izvan Splita u Hrvatskoj 800 kuna mjesečno.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.