Sjednice Poglavarstva  14.01.2005.


Počinju radovi na nastavku izgradnje Bračke i ulice Ivana Zajca

  
U nizu novoosnovanih povjerenstava, što je obilježilo današnju sjednicu splitskog Poglavarstva, među dva najznačajnija spadaju ona osnovana za ustupanje radova na izgradnji Bračke ulice od Puta Trstenika do Velebitske ulice i na izgradnji Ulice Ivana plemenitog Zajca od Doma umirovljenika do Helidroma. Kako je pojasnio Branko Tonković, član Poglavarstva zadužen za resor komunalnih djelatnosti, početak izgradnje Bračke ulice se očekuje u ožujku. Ukupna vrijednost poslova iznosi 14 milijuna kuna, a ove godine su predviđeni radovi u vrijednosti 5,5 milijuna kuna. Rok za dovršenje radova je osam mjeseci od uvođenja izvođača u posao. U približno isto vrijeme se očekuje početak radova na ulici Ivana pl. Zajca, čija ukupna vrijednost iznosi 3,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali završiti u roku četiri mjeseca od uvođenja izvođača u posao.
   
   Osnovano je i povjerenstvo za odabir najpovoljnije ponude za projektiranje i izgradnju školskih sportskih dvorana u osnovnim školama «Mertojak», «Stobreč», «Mejaši», «Ravne Njive», «Gripe» i «Sućidar». Istovremeno, objavljen je pozivni natječaj za izradu projektno-tehničke dokumentacije potrebne za ishođenje lokacijskih dozvola za izgradnju sportskih dvorana. Pritom se traži da objekti uključuju rukometno igralište dimenzija 40mx22m, sa zaštitnim pojasom od po dva metra sa svake strane i teleskopskim tribinama za cca 150 gledatelja, četiri svlačionice i četiri sanitarna čvora, podjelu na čisti i nečisti dio prilaznih površina, te prostoriju za rekvizite. Poglavarstvo je donijelo i odluku o kupoprodaji nekretnina na Žnjanu. Riječ je o otkupu zemljišta od Nenada Dvornika ukupne površine 1226 m2 kod crkvice Gospe od Žnjana, a za potrebe izgradnje prometnica. Istovremeno grad će Dvorniku ustupiti zemljište površine 382 m2 i pripojiti je Dvornikovoj čestici od 533m2 radi stambene izgradnje. Prema procjeni Grada vrijednost gradskog zemljišta iznosi 1.776,00 kuna/m2. Dvorniku je pak utvrđena obaveza plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju građevina u iznosu od 868.897,80 kuna. Grad će Dvorniku za njegovo zemljište platiti 2.177.376 kuna, koji će pak Gradu prepustiti zemljište vrijedno 678.432 kune. Razliku u površinama nekretnina od 844 m2 u iznosu 1.498.944 kuna Dvornik će platiti dvokratno. Na sjednici je donesena i odluka o donošenju Detaljnog plana uređenja južnog dijela Dragovoda koji je proslijeđen na javnu raspravu.

   U svrhu otvaranja zastupništava gradova prijatelja Jeruzalema i Bešemeša, Poglavarstvo je na privremeno korištenje dodijelilo prostor poduzeću «DAN AMOR» d.o.o.. Riječ je o prostoru na Trgu braće Radić 4, na drugom katu, površine 56 m2. Naknada je utvrđena u visini 0,76 eura/m2, a Poglavarstvo je ocijenilo da bi se otvaranjem zastupništava unaprijedilo odnose između gradova prijatelja, te pridonijelo uspostavi gospodarskih, kulturnih i sportskih veza između Republike Hrvatske i Izraela. Na sjednici je donesena i odluka o povećanju novčanih iznosa za nagrade koje dodjeljuje Grad. Tako je iznos za nagradu za životno djelo povećan sa 25.000 na 30.000, a za osobnu godišnju nagradu sa 12.000 na 15.000 kuna. Poglavarstvo je odlučilo i da izdvoji 100.000 kuna kao pomoć stradalima u jugoistočnoj Aziji. Transfer će biti obavljen kroz akciju udruge splitskih poslodavaca, s tim da će novčana sredstva biti iskorištena za kupnju proizvoda splitskih proizvođača. Poglavarstvo je raspisalo i natječaj za izbor liječnika specijaliste sportske medicine, na četiri godine, koji će skrbiti o zdravstvenoj zaštiti sportaša. Grad Split će osigurati godišnja sredstva za sufinanciranje rada ordinacije i zajedno utvrditi cijenu usluga specifične zdravstvene zaštite. Na kraju sjednice Poglavarstvo je prihvatilo pokroviteljstvo nad zabavno-sportskom manifestacijom «RED BULL SOAP BOX» koja će se održati 25. lipnja ove godine na dionici marjanske ceste u dužini 800 metara na predjelu Bene. Poglavarstvo je također prihvatilo kandidaturu za dodjelu priznanja Svjetskog turističkog Oscara «Zlatna jabuka» za 2005. godinu, a u povodu 1700. godišnjice grada Splita.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.