Sjednice Poglavarstva  12.04.2007.


Nagrade „zlatnim“ vaterpolistima

   Splitsko Gradsko poglavarstvo danas je utvrdilo Konačni prijedlog Odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja Svačićeve ulice. DPU je izradila tvrtka „G. D. - Arh“ d.o.o. iz Splita, koja je lani osvojila prvo mjesto na natječaju za idejno rješenje stambeno – poslovnog sklopa s garažama u Svačićevoj. „Provedenim natječajem definiran je prostor s poslovno stambenim objektom, temeljem kojeg će taj projekt i biti realiziran. U Svačićevoj je predviđena izgradnja garaže sa 650 parkirališnih mjesta, od kojih će 300 biti javnih“ rekao je Branko Poljanić , član Poglavarstva zadužen za urbanizam. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 300 milijuna kuna, koju će Grad financirati iz municipalnih obveznica, a u sklopu koje će Split dobiti tri nova stambeno-poslovna objekta sa troetažnim podzemnim garažama. Bruto izgrađenost površine je 16.500 metara četvornih. Od toga je 30 posto prostora određeno za poslovne sadržaje, a ostalo su stanovi, kojih će se izgraditi najmanje 120. Poglavarstvo je prihvaćeni dokument potom proslijedilo županijskom Zavodu za urbanizam i Ministarstvu prostornog uređenja, zaštite okoliša i graditeljstva radi ishođenja suglasnosti, a konačnu odluku će donijeti Gradsko vijeće.

   Poglavarstvo je potom odabralo poduzeće „Nivelir“ d.o.o. kao najpovoljnijeg ponuditelja za izradu parcelacijskih elaborata za prometnice: Makarsku ulicu, Vrsarsku ulicu, a prema DPU prostora Žnjana, sjeverno od Bračke ulice. Riječ je o ponudi koja iznosi 30.900 kuna bez PDV-a. Kao najpovoljnija ponuda za izradu Plana gospodarenja otpadom izabrana je ona poduzeća „ECOINA“ d.d. iz Zagreba, sa cijenom od 120.000 kuna bez PDV-a. Za izvođača radova na sanaciji igrališta pri GK „Visoka“ odabrano je poduzeće „Marini trade“ d.o.o. iz Solina sa cijenom od 17.000 kuna bez PDV-a. Isto poduzeće je izabrano za sanaciju igrališta pri GK „Bol“ sa cijenom od 29.200 kuna bez PDV-a, kao i za sanaciju igrališta pri MO „Stobreč“, sa cijenom od 18.545,42 kuna bez PDV-a. Za sanaciju igrališta pri GK „Ravne Njive“ izabran je „Cestar“ d.o.o. sa ponudom od 46.408,42 kuna bez PDV-a.

   Sukladno Pravilniku o nagrađivanju sportaša i trenera osvajača medalja, Poglavarstvo je donijelo odluku da novčano nagradi Zdeslava Vrdoljaka, kapetana hrvatske vaterpolske reprezentacije, člana splitskog Vaterpolskog kluba „Mornar – Brodospas“ s 30.000 kuna te trenera, člana istog kluba, Zorana Kačića sa 9.000 kuna.

   Nautički
sajam „Croatia Boat Show“ najvjerojatnije se iduće godine neće održati na splitskoj Rivi, rečeno je danas na press konferenciji nakon sjednice Poglavarstva. „Kada se Riva uredi, postave se novi štekati, javna rasvjeta i klupe, na njoj više neće biti mjesta za održavanje ovakve manifestacije“ rekao je Branko Poljanić , član Poglavarstva. Naglašavajući da o tome Poglavarstvo nije raspravljalo, gradonačelnik Zvonimir Puljić je kazao da je bez obzira na uređenje Rive, „činjenica da ovaj Sajam neprestano raste, što nas jako veseli. No, on se na splitskoj Rivi i u Gradskoj luci više nema gdje širiti. Zato će se morati premještati u zapadni dio Luke ili pronaći potpuno novu lokaciju“.

   Organizator Sajma, poduzeće „Profectus“ postiglo je dogovor s izvođačem radova na Rivi, splitskim „Konstruktorom“, koji je na dovršenom dijelu dopustio postavljanje šatora Sajma. Komentirajući moguća oštećenja betonskih ploča prilikom postavljanja opreme za Sajam, član Poglavarstva Branko Poljanić je kazao da će troškove sanacije oštećenja snositi ili organizator Sajma ili „Konstruktor“, a grad kao investitor će tražiti da se Riva preda kako je i predviđeno.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.