Sjednice Poglavarstva  11.04.2008.

Kreće legalizacija bespravnih objekata na Kili

   Splitsko Gradsko poglavarstvo usvojilo je danas Prijedlog Odluke o izradi urbanističkog plana uređenja dijela područja Kile – istočnog prigradskog naselja i proslijedilo je Gradskom vijeću. Prijedlogom je obuhvaćeno 30 hektara površine na kojoj su uglavnom bespravne kuće. Istovremeno je usvojen i Prijedlog Odluke o izradi DPU-a Kile sjeveroistočno od trafostnice Vrboran u koji ulazi 1,3 hektara neizgrađenih površina. Prema riječima Branka Poljanića, člana Poglavarstva zaduženog za urbanizam,  planovima se namjerava pokriti sve istočne dijelove grada u kojima postoje bespravno sagrađeni objekti, kako bi se oni mogli legalizirati. Zahvaljujući ovim planovima, nakon Sirobuje, Mejaša i Dragovoda legalizacija bespravnih objekata se omogućuje i na Kili i to onih koji  nisu na infrastrukturnim koridorima. Na neizgrađenim dijelovima  naselja predviđena je izgradnja poslovnih i mješovito stambenih sadržaja. Poglavarstvo je utvrdilo i Prijedlog Odluke o izradi izmjena i dopuna DPU-a priobalnog područja Trstenik – Radoševac te ga je proslijedilo Gradskom vijeću na usvajanje.

   Poglavarstvo je udovoljilo molbi županijske podružnice Saveza samostalnih sindikata i dodijelilo joj 30.000 kuna kao potporu za organizaciju proslave 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada na Marjanu. Ujedno je odlučeno da 1. svibnja „Promet“ d.o.o. osigura dva autobusa, koji će besplatno prevoziti građane na relaciji HNK – Marjanska vidilica i to od 9,00 do 17,00 sati. Odobrena je i potpora od 10.000 kuna Udruzi veterana ZNG IV gardijske brigade, a radi proslave godišnjice osnutka brigade. Tim povodom je planirano organiziranje turnira udruga proizašlih iz Domovinskog rata u malom nogometu i balotama te 25. travnja Teniska revija „Zvijezde protiv branitelja“.Odlučeno je i da se Kulturnoj alternativi mladih „Hram“ donira 15.000 kuna za projekt nespecifične prevencije ovisnosti. Riječ je o projektu kojim se osmišljava slobodno vrijeme mladih organiziranjem određenih aktivnosti. U ovom slučaju je riječ o stjecanju vještina neverbalnog i uličnog kazališta. Od ožujka do lipnja ove godine u dvije skupine se provodi ovaj program, koji će biti prezentiran u predstavama na „Festivalu ulice 2008.“ i koji će se održati od 18. do 22. lipnja, a u povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga. Udruzi za prirodu, okoliš i održivi razvoj „Sunce“ Poglavarstvo je odobrilo 7.000 kuna za obilježavanje Dana planete Zemlja 22. travnja. Ovogodišnji program bit će posvećen tematici otpada i promociji odgovornih principa u gospodarenju otpadom. Istoj udruzi je odobreno da privremeno besplatno koristi prostor „Akvarija“ na Bačvicama, radi postavljanja izložbe „Neka nebo ostane plavo“, koja bi se postavila u povodu Dana biološke raznolikosti (22. svibnja) i Svjetskog dana mora (31. svibnja). Izložba slikovnim sadržajem, uz tekstualnu interpretaciju prikazuje bogatstvo i bioraznolikost Jadrana i njegovu povezanost sa Sredozemljem. Naposljetku je obitelji Nine Dragičević iz Srinjina odobrena financijska pomoć od 10.000 kuna radi sanacije stana izgorjelog u požaru15. ožujka ove godine.

   Na
današnjoj sjednici je utvrđeno i radno vrijeme prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo u dane državnih blagdana, koji „padaju“ u razdoblje turističke sezone 2008. godine. Riječ je o Prazniku rada (1. svibnja), Tijelovu (22.svibnja), Danu antifašističke borbe (22. lipnja), Danu državnosti (25. lipnja), Danu pobjede i domovinske zahvalnosti (5. kolovoza), Velika Gospa (15. kolovoza), Dan neovisnosti (8. listopada). U dane praznika prodavaonice i trgovine na malo mogu raditi u okviru dopuštenog radnog vremena koje se odnosi na nedjelju. Nedjeljom mogu raditi prodavaonice mliječnih i pekarskih proizvoda u vremenu koje same odrede, prodavaonice i trgovine na malo smještene u gradskoj jezgri i to u vremenu od 7,00 do 01,00 sati. Tržnice na malo, prodavaonice i trgovine na malo koje posluju u sklopu tržnica na malo od 6,00 do 13,00 sati. Kiosci mogu raditi od 5,30 do 24,00 sati. Veliki trgovački centri koji obuhvaćaju najmanje 1000 m2 prodajnog prostora od 7,00 do 22,00 sat. Benzinske postaje od 6,00 do 22,00 sata, odnosno od 00,000 do 24,00 sata. Sve ostale prodavaonice od 7,00 do 18,00 sati.Na kraju sjednice Poglavarstvo je dalo pozitivno mišljenje da se za ravnateljicu Gradskog kazališta lutaka imenuje dosadašnja ravnateljica Zdenka Mišura.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.