Sjednice Poglavarstva  



09.09.2005.


Programi rada usklađeni s rebalansom proračuna

   Sukladno prijedlogu rebalansa gradskog proračuna usvojenog na sjednici održanoj 2. rujna, Poglavarstvo grada Splita je na današnjoj 18. sjednici usvojilo prijedloge izmjena i dopuna programa rada u komunalnim djelatnostima, odgoju i obrazovanju, sportu i kulturi, koje bi trebalo usvojiti Gradsko vijeće.

   Tako se iznos sredstava za komunalno održavanje podiže sa 102.900.000. na 107.730.000. kuna, dok se investicijsko komunalno održavanje smanjuje sa 9,7 milijuna na 8,2 milijuna kuna. Glede pak izgradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture, umjesto 31,5 milijuna za nerazvrstane ceste odvojit će se 28,8 milijuna kuna. Za vodovod i kanalizaciju umjesto 9,2 milijuna 23,45 milijuna. U komunalno uređenje novogradnji umjesto 17,6 milijuna 40,25 milijuna. Za javnu rasvjetu će se sredstva smanjiti sa tri na 2,5 milijuna kuna. U sanaciju Karepovca – deponija smeća umjesto šest 13,9 milijuna kuna. Za ostale troškove – kredit za Žnjan, autobuse, pokriće gubitaka i ostale troškove umjesto 29,3 izdvojit će se 23,1 milijuna kuna. Dio stavki je povećan i u programu javnih potreba u predškolskom odgoju, kao i za osnovne škole.

   S obzirom da smo u post olimpijskoj godini, umjesto 200.000 tisuća kuna za nastupe sportaša na međunarodnim natjecanjima će se izdvojiti sto tisuća. Tekuće i investicijsko održavanje sportsko-rekreacijskih centara u gradskim kotarevima je uvećano za 210 tisuća, koji su preneseni sa stavke izgradnje SR centara (pod program izgradnja SRC se umanjuje za 201 tisuću i iznosi 221.148 tisuća). Također, još dodatnih 200 tisuća je namijenjeno izradi idejnog projekta za rekonstrukciju stadiona u Parku mladeži. Sredstva za sportske specijalističke liječničke usluge su umanjena za sto tisuća. Zbog naknadno prihvaćenih obaveza prema „Diokom novi“ d.o.o. (817.000 kuna), pomoći Veljku Rogošiću (70.000) i ŽOK „Split 1700, iznos za sportske udruge od posebnog značaja za Grad Split uvećava se za 940.000 kuna i iznosi 1,34 milijuna. Zbog naknadno dodijeljenih triju manifestacija (1/4 i 1/2 finala Davis Cupa i utakmice Hrvatska – Brazil) uvedena je nova stavka – Organizacija velikih natjecanja s planiranih 1,3 milijuna kuna. Sredstva za izgradnju školskih sportskih dvorana se umanjuju za 400.000 i sada iznose 8 milijuna. Ukupan iznos sredstava za sport je uvećan za 1,84 milijuna i iznosi 42,84 milijuna. U resoru kulture sredstva se uvećavaju za 489 tisuća i planirana iznose 44,425 milijuna kuna.

   U nastavku sjednice Poglavarstvo je dalo suglasnost za korištenje prostora Peristila, Podruma i Vestibula u Dioklecijanovoj palači tvrtki RENIMU d.o.o. u vremenu od 21. do 23. rujna (od 20,00 do 22,30 sati) , radi održavanja modne revije Hugo Boss kolekcije muške i ženske odjeće i svjetske premijere Orange Women i 2006 BOSS Black kolekcije. Naknada za korištenje je 4000 eura plus PDV. Besplatno je pak odobreno korištenje Trga Gaje Bulata kiparu samoukom Ivanu Tokiću iz Solina za postavljanje skulptura. Riječ je o njegovih 20-tak radova pod nazivom „Život“ visokih 80-tak centimetara koji će ispred HNK biti postavljeni od 9. do 16. rujna.

   Poglavarstvo je potom osnovalo Radnu grupu za evidentiranje cjelokupne imovine i njenu uknjižbu. Voditelj 13-oročlane grupe je članica Poglavarstva Slavica Radić, a u sastavu grupe je i donedavni član Poglavarstva Kolja Grisogono. Potom je usvojen prijedlog o prestanku Javne ustanove Kulturno središte mladih i pokretanju postupka likvidacije. Zbog četveromjesečnog ne sastajanja Mjesnog odbora Žrnovnice, Poglavarstvo je na inicijativu vijećnika HDZ-a u MO i pročelnika službe za mjesnu samoupravu Ante Nakića donijelo rješenje o raspuštanju MO. Potom je odlučeno da se osigura 20 tisuća kuna osigura potpora Udruzi Matejuška za izdavanje monografije „Veli Varoš“, a u visini rečenog iznosa Grad bi otkupio za svoje potrebe izvjestan broj monografija. Radi obnove Splitske fontane Grad će Društvu prijatelja kulturne baštine donirati 10 tisuća kuna. Gradskom vijeću je potom proslijeđen prijedlog da se za ravnateljice dječjih vrtića „Radost“ i „Cvit Mediterana“ imenuju Nada Pelaić i Mirjana Bakotić. Na kraju sjednice pokrenut je postupak nabave opreme za praćenje rješavanja dokumenata preko Interneta.

   Po završetku sjednice gradonačelnik Puljić je izvijestio da je u Poglavarstvo pristigla građevinska dozvola za izmještanje trafo stanice iz „kuće Andrić“ u kojoj će biti smještena Galerija Vidović. Također, da su dobivene lokacijske dozvole za pristuipne ceste za gradnju kuća 100-postotnim invalidima Domovinskog rata. Odgovarajući na pitanja o eventualnom prekidu radova na stanovima POS-a gradonačelnik Puljić je rekao da je iznenađen tim postupkom izvođača i da nema primjera tako agresivnog nastupa izvođača prema investitoru. Spomenuvši da je s predstavnicima izvođača imao ovog tjedna razgovore i da tom prilikom nisu spomenuti problemi on je njihov postupak nazvao nedopustivim, a ultimativni zahtjev da se POS stavi u rebalans neprihvatljivim. „Izvođač je dobio 20 milijuna kuna i mogao bi prestati vršiti pritisak. Sve je to nepotrebno i nije mi jasna pozadina svega toga. POS neće stati jer o tome ne odlučuje izvođač nego grad i Agencija“ rekao je Puljić, dodavši da su neistine kako izvođač traži razgovor s njim šest mjeseci, a on je tek 2,5 mjeseci gradonačelnik. U pogledu dokumentacije on je ponovio izjave u tisku da nje nema u Poglavarstvu, osim jednog dokumenta, te da ona nije bila predana ni prilikom primopredaje. S tim u vezi je kazao da će je zatražiti od bivšeg gradonačelnika Miroslava Buličića.


Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.