Sjednice Poglavarstva  08.07.2005.


Poglavarstvo odobrilo 915 tisuća kuna
za uređenje Gradskog stadiona


   Najvažnije odluke današnje, 4. sjednice, Poglavarstva odnosile su se na područje sporta. Tako je odlučeno da se osigura750 tisuća kuna (915 tisuća s PDV-om) za radove na uređenju Gradskog stadiona „Poljud“, potrebnih radi odigravanja utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Brazila 17. kolovoza ove godine. Riječ je o izradi i montaži novih Fe vrata za gledatelje. Ta metalna vrata su bila nepokretna i sada će se osposobiti, a po zahtjevu MUP-a. Sanirat će se i sanitarni čvorovi za gledatelje, te prostorije za masažu. Ostatak se odnosi na bravarske radove na uređenju zapadne tribine (lože), sustav za zalijevanje, zemljane i vodoinstalaterske radove, čišćenje i popravak kabina za novinare, žbukanje zidova ispod tribina i njihovo bojanje, nabava stolica sa podkonstrukcijom za uređenje zapadne tribine.

   Poglavarstvo je osiguralo i 100 tisuća kuna za pokroviteljstvo Davis cup natjecanja između Hrvatske i Rumunjske, koje će se održati od 15. do 17. srpnja. Naime, Grad je ugovorom prihvatio obaveze koje se procjenjuju na 700-800 tisuća kuna, pri čemu će se najveći dio tih sredstava osigurati preko sponzora i prodajom ulaznica, dok će odobrenih sto tisuća biti za podmirenje troškova pripreme i organizacije susreta. S tim u vezi imenovan je Počasni odbor za pripremu i organizaciju susreta  na čijem je čelu ministar Dragan Primorac. Na čelu Organizacijskog odbora je dogradonačelnik Ivan Kuret, dok će Izvršni odbor voditi Mario Negotić, pročelnik za sport u Poglavarstvu grada.

   Na sjednici je prihvaćeno i pokroviteljstvo nad nastupom reprezentacije Grada Splita na međunarodnoj veslačkoj regati „Pescara 2005“, koja će se održati od 15. do 18. srpnja ove godine. Splićani su četverostruki prvaci, a prošle godine su bili drugi. Split će u utrci kutera predstavljati učenici Srednje pomorske škole i studenti Pomorskog fakulteta, njih 12, u pratnji dvojice profesora, za što je izdvojeno 25 tisuća kuna. Dana je i suglasnost Savezu izviđača Hrvatske za korištenje kuće u Šetalište Ivana Meštrovića 15 i top u periodu od 8. srpnja, do 20. kolovoza. U kući će biti smješteni sudionici protupožarnih kampova, koje Savez izviđača organizira u suradnji s MUP-om, a u koji Projekt je uključena i Park šuma „Marjan“.

   Kako bi se realizirala najvažnija investicija HEP-a u Splitu – izgradnja kabelske veze između trafo stanica Vrboran i Dobri i dalje prema TS Kaštela, Poglavarstvo je odobrilo prekopavanje po nerazvrstanim cestama u periodu od 15. lipnja do 15. rujna, sukladno planovima HEP-a. Temeljem odluke Gradskog vijeća Kliničkoj bolnici je proslijeđeno odobrenje o prenosu vlasništva kako bi se moglo ishoditi građevinsku dozvolu za rekonstrukciju bolničke kuhinje i bolničkih dizala. Potom je prihvaćeno pokroviteljstvo nad akcijom „Dan bez automobila“, koji će se organizirati 22. rujna. Tog dana će se za promet zatvoriti Plinarska ulica od ulaza na parking u Kragićevoj poljani, do Matošićeve, te dio Prilaza Vladimira Nazora, od Plinarske ulice do Prve vidilice. Također, Preradovićevo šetalište od ulaza u Hotel Park do križanja s Viškom ulicom kod ulaza u kino „Bačvice“. Poglavarstvo je dalo suglasnost stručnim službama da se pred Općinskim sudom sklopi nagodba sa Renatom Pranićem, koji je 2000. godine nezakonito dobio otkaz iz Hrvatskog narodnog kazališta, dok je intendantica bila Mani Gotovac. Grad će sukladno nagodbi Praniću isplatiti 150 tisuća kuna. Na prijedlog Povjerenstva, Poglavarstvo je kao najboljeg ponuditelja za pružanje zaštitarskih usluga čuvanja objekata koje koristi Gradska uprava izbralo „Gradsku sigurnost k.d. Šimac i sin“. Njihova ponuda je iznosila 766.340 kuna, odnosno 28 kuna po norma satu, te je ocijenjena najpovoljnijom. Za sanaciju krovišta uništenog u požaru, obiteljima Radmanović, Brzica i Matkovac iz ulice Zrinsko-Frankopanske 56 odobreno je 15 tisuća kuna., dok je 7.930 kuna odobreno kao potpora izgradnji grobnice pok. Zorana Ivankovića, 100% HRVI, pripadnika 4. gardijske brigade, a na prijedlog udruga HRVI Domovinskog rata. Na kraju sjednice splitski HNK je imenovan investitorom prve faze rekonstrukcije toplovodne kotlovnice zgrade kazališta.. Prema objašnjenju odluku je potrebno donijeti sada kako bi se radovi završili do kraja ljeta. Vrijednost radova iznosi 650 tisuća kuna (od čega je PDV 117 tisuća kuna).

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.