Sjednice Poglavarstva  07.09.2007.


Obiteljima poginulih vatrogasaca 100.000 kuna

   U povodu tragične pogibije vatrogasaca koji su stradali u požaru na otoku Kornatu, Grad Split će obiteljima poginulih gasitelja donirati 100.000 kuna. To je na današnjoj sjednici odlučilo Poglavarstvo Grada Splita, izražavajući sućut obiteljima stradalih. Poglavarstvo je ujedno imenovalo peteročlano pregovaračko tijelo za zaključivanje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita. Imenovano je i peteročlano stručno tijelo, što je također bio preduvjet za pokretanje pregovaranja. Poglavarstvo je imenovalo i člana i zamjenika člana u pregovarački tim za potpisivanje novog Kolektivnog ugovora Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom „DES“ Split.

   Poglavarstvo je danas donijelo i odluku o financiranju nabave 20 autobusa za javni gradski prijevoz putnika na području grada Splita. Tom odlukom je osigurano 55 milijuna kuna (7,4 milijuna eura) za nabavu 7 solo gradskih niskopodnih autobusa, 3 solo prigradska niskopodna autobusa i 10 zglobnih gradskih niskopodnih autobusa. Sredstva će biti osigurana u godišnjim proračunima za razdoblje od 2008. do 2012. godine i to u obliku kapitalnih donacija u korist gradskog prijevoznika „Prometa“ d.o.o., a za podmirenje obaveza po ugovoru o financijskom leasingu, po njegovom zaključenju. Prethodno je izvan snage stavljen zaključak o nabavi 20 autobusa, po modelu putem kredita, kojem je nositelj trebao biti „Promet“ d.o.o., po cijeni 4,2 milijuna eura, u otplatnom periodu od 2008. do 2018. godine. Naime, kako je pojasnio Ronald Rejo, član Poglavarstva zadužen za komunalnu djelatnost, naknadnom provjerom uvjeta realizacije tog modela utvrđena je mogućnost povoljnijeg modela financiranja i to financijskim leasingom. „Pored toga utvrđeni su realniji iznosi vrijednosti nabave autobusa, veći od predloženog u zaključku, pa je trebalo pripremiti novi model financiranja nabave autobusa“ rekao je Rejo.

   Na
sjednici je prihvaćeno pokroviteljstvo grada Splita nad 16. međunarodnim judo turnirom „Slobodna Hrvatska“, koji će se u organizaciji Judo saveza Splitsko-dalmatinske županije održati 8. rujna ove godine u Splitu. U tu svrhu Poglavarstvo je odobrilo 30.000 kuna. Odobreno je i 15.000 kuna Jadranki Treursić, kao potpora u troškovima liječenja. Poglavarstvo je imenovalo Multimedijalni kulturni centar investitorom  na uređenju Doma mladih, s procijenjenom vrijednošću radova od 1,4 milijuna kuna. Riječ je o sanaciji krovne konstrukcije, čišćenju glomaznog otpada, minimalnom uređenju velikog auditorija, južnog krila te foyera na nivou prizemlja, za uređenje spremišta rekvizita, opreme i radionice domara te uređenje vanjskih površina na objektu Doma.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.