Sjednice Poglavarstva  07.03.2008.


10. Croatia Boat Show od 1. do 15. travnja

   Poglavarstvo je prihvatilo molbu Udruge hrvatskih branitelja – dragovoljaca Domovinskog rata, da im sa 15.000 kuna da financijsku potporu za organiziranje ovogodišnjeg puta u Lourdes. Na zahtjev Udruge „Dobri val“ Poglavarstvo je odlučilo podržati organizaciju manifestacije „Diocletianvs cup“ 2008. godine, sa 100.000 kuna. Poglavarstvo se prihvatilo pokroviteljstva nad Sajmom nautike „Croatia Boat Show“ 2008., koji se u organizaciji poduzeća „Profectus“ d.o.o. održava u Splitu od 1. do 15. travnja ove godine. Kao potporu toj manifestaciji Poglavarstvo je izdvojilo 200.000 kuna. Ujedno, donesena je odluka kojom se poduzeću „Profectus“ d.o.o. na privremeno korištenje dodjeljuju javne površine na Obali Hrvatskog narodnog preporoda, Trgu Republike i Trgu Franje Tuđmana, a u svrhu organiziranja i održavanja 10. jubilarnog sajma „Croatia Boat Show“ i prvog „Croatia Property Showa“. Na Obali HNP će biti dodijeljen 2.779,91 m2 . Riječ je o prvoj vrijednosnoj zoni u kojoj se m2 naplaćuje 5 kuna dnevno, što ukupno iznosi 166.794.59 kuna. Na trgovima, koji spadaju u drugu zonu cijena je 4 kune po m2 te će ukupno naplaćena suma za najam 1814 m2 iznositi 87 072 kune, što je ukupno za sve površine ( 4.593,91 m2 ) 253.866,59 kuna. Grad je na privremeno korištenje ustupio i rasvjetne stupove u Ulici Domovinskog rata i Poljičkoj cesti, za postavljanje dvostranih reklamnih zastavica, za što će biti plaćena naknada od 122,40 kuna.

   Između četiri ponuditelja za nabavu tonera, filmova i ribona za potrebe rada Gradske uprave, izabrano je poduzeće „Text papir“ d.o.o. sa ponuđenom cijenom od 195.058 kuna, bez PDV-a. Poduzeće „Konzum“ d.d. odabrano je između dva natjecatelja za nabavljača artikala za reprezentaciju (namirnice za kuhinju) i to sa cijenom od 130.764,04 kune, bez PDV-a. Za uređenje ulica u MO „Slatine“, između četiri ponuditelja, odabrano je poduzeće „Point – Split“ d.o.o. sa cijenom od 203.744 kune, bez PDV-a. Istovremeno je poništen i treći natječaj za kupnju stanova za socijalno ugrožene obitelji, koji je okončan u prosincu prošle godine. Stanove je trebalo graditi poduzeće „Manas“ koje se predugovorom obavezalo ishoditi građevinsku dozvolu. Prema sadašnjem stanju, neizvjesno je kada će to poduzeće ishoditi građevinsku dozvolu, pa je time i neizvjesno hoće li uopće početi gradnja 20 stanova s devet ostava i 20 parkirališnih mjesta, natječaj je poništen i raspisat će se novi. Poglavarstvo je raskinulo i ugovor o organizaciji i financiranju izvođenja objekata komunalne infrastrukture, sa poduzećima „HBH“ d.o.o i „MINICOM“ d.o.o.. Riječ je o radovima na izgradnji ulice Put Trstenika, iza Policijske postaje na Žnjanu, koji nisu završeni u ugovorenom roku, niti su navedena poduzeća izvršila druge ugovorne obaveze. Grad Split je u više navrata pozivao drugu ugovornu stranu da izvrši preuzete obaveze i ostavljao naknadne rokove za njihovo izvršenje, ali bez uspjeha, pa je odlučio raskinuti ugovor, s tim da će radovi biti nastavljeni.

   Poglavarstvo je danas odlučilo otvoriti izdvojeni račun radi osiguranja sredstava za izvlaštenje nekretnina na trasi Kijevske ulice. U tu svrhu je na račun izdvojeno 350.000 kuna. Udruzi „Zdenac“ dodijeliti prostor površine 105,58 m2 , radi obavljanja djelatnosti udruge. Riječ je o prostoru u ulici Petravićeva 1, a udruga će najamninu morati plaćati po cijeni od 0,76 eura/m2, odnosno 80,24 eura mjesečno. Udruga „Zdenac“ djeluje na poboljšanju kvalitete življenja u društvenoj zajednici, obrazovanju i organiziranju volontera za rad s ugroženim kategorijama stanovništva, organiziranje radionica za cjelovit razvoj osobnosti te rad s obitelji u svrhu promicanja zdravih odnosa utemeljenih na ljudskom i kršćanskom vrijednosnom sustavu. Na sjednici je odlučeno da se zaposlenicima Gradske uprave, predškolskog odgoja, ustanova u kulturi i Javne vatrogasne postrojbe isplati prigodna nagrada za 2008. godinu u iznosu od 2500 kuna. Pred Uskrs će se isplatiti 1000, a pred Božić preostalih 1500 kuna. Ujedno, donesena je odluka o utvrđivanju i isplati naknade za rad predsjednika i članova kazališnih vijeća: Hrvatskog narodnog kazališta, Gradskog kazališta mladih i Gradskog kazališta lutaka. Riječ je o 600 kuna. Na kraju, gradskom prijevozniku „Promet“ d.o.o. je odobreno etapno zapošljavanje ukupno 47 novih zaposlenika na neodređeno vrijeme, s tim da se u prvom kvartalu zaposli njih 33, kao nužna i prioritetna zamjena otišlih zaposlenika u prošloj godini.

Raspisat će se natječaj za uređenje zapadnog dijela Rive
   Splitski gradonačelnik Ivan Kuret danas je na konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo radom i izvještajem Radne grupe za Rivu. „Prijedlozi radne skupine za unapređenje prostornih dijelova i urbane opreme Rive izuzetno su konstruktivni, prihvatljivi su i u skladu su s očekivanjima. Zaključeno je da će se neergonomski štekati, nefunkcionalne tende te dio rasvjete sagledati kroz novi arhitektonski natječaj za uređenje zapadnog dijela Rive kako bi se donijelo cjelovito rješenje“ rekao je Kuret. On je naglasio da će konačnu riječ o zaključcima radne skupine dati Poglavarstvo. Na upit je li to znači da će se nosači tendi i rasvjete rasvjete te stolice i stolovi ukloniti s Rive on se nije htio izjasniti. Jedino je izvjesno da će se ukloniti i zamijeniti usahlo bilje.„Problem zelenila ćemo brzo riješiti, ali za preostali dio preinaka ćemo znati u dogledno vrijeme hoće li se rješavati paralelno s natječajem za uređenje zapadnog dijela obale“ kazao je gradonačelnik. „Kako će Riva izgledati nije odlučivalo Poglavarstvo nego arhitekti, struka. Sviđa li se ona nekome ili ne, to je pitanje o kojem možemo raspravljati. Svi oni kojima se ona ne sviđa mogu sudjelovati u arhitektonskom natječaju za uređenje zapadnog dijela te na legalan način unijeti promjene“, poručio je naglasio je gradonačelnik Kuret.

Nastava
za đake OŠ „Srinjine“ od ponedjeljka će se normalizirati
   Predmetna nastava za đake OŠ „Srinjine“, odvijat će se u prostorijama OŠ „Stobreč“ To je danas novinarima izjavio Ivan Veštić, član Poglavarstva zadužen za obrazovanje. Nastava se u OŠ „Srinjine neće održavati do kraja školske godine, jer je olujno nevrijeme u noći na četvrtak otpuhalo krov sa zgrade škole. Razredna nastava će se organizirati u prostorijama Mjesnog odbora „Srinjine“. „Šteta nastala u nevremenu nije velika pa će radovi na njenom popravku biti prepušteni izvođaču koji ionako 17. ožujka počima s radovima na nadogradnji škole“ izvijestio je Veštić.

Početak

Sredina

Kraj

Print 

  


 GRAD SPLIT
 

Naslovnica
Gradsko vijeće
i Poglavarstvo
Službeni glasnik
Natječaji i oglasi
Javna priznanja
Dnevna događanja
GIS za građane
Strasburški klub
E-mail

Akti Poglavarstva
Prostorni plan
 

  Info  


Na ovim stranicama možete
doznati sve o sjednicama
Poglavarstva grada Splita.